Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Κωδικός 10 δις ευρώ. Carouzos Gate. Με κομμένη την ανάσα η Ελλάδα παρακολουθεί το πολιτικοοικονομικό θρίλερ που εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Βαγγέλη Μειμαράκη, αλλά και τον ξάδερφο του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Μιχάλη Λιάπη και τον πρώην Υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη!


O γνωστός εκδότης γούρλωσε τα μάτια του, όταν άκουσε την προσφορά:
- Σου προσφέρουμε 20.000.000 ευρώ για το κτίριο των γραφείων σου...
Oι δύο από τους εμπλεκόμενους στο Carouzos gate δεν είχαν συναντήσει αντιστάσεις από τους συνομιλητές τους όταν έριχναν στο τραπέζι τέτοιου είδους προσφορές.
.Μα είναι πολλά τα λεφτά που μου προσφέρετε. Δεν αξίζει τόσα το κτίριο.
Η απάντηση ήρθε χωρίς περιστροφές από τους συνομιλητές του, οι οποίοι αισθανόντουσαν τόσο άτρωτοι που δεν δίσταζαν να καρφώσουν τους υπεράνω υποψίας υποψήφιους αγοραστές
-Μη σε νοιάζει, πρόκειται για ξέπλυμα χρήματος πολιτικών!

Είναι αυτό που λέμε "λεφτά υπάρχουν". Η αποκάλυψη της εφημερίδας "Realnews" η οποία εμφανίστηκε δειλά δειλά ακόμη και στο Mega κάνει ήδη τον γύρο του πλανήτη και δεν απέχει πολύ η στιγμή που θα διαβάσουμε δήλωση του Ρέσλερ η και του Σόιμπλε για το θέμα. Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Ερό, άφησε ήδη τις αιχμές του: "Η ελληνική κρίση είναι δομική αλλά και πολιτική» είπε.

Στο μεταξύ οι ελεγχόμενοι από τον ΣΔΟΕ για ξέπλυμα 10,2 δις ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας που εκδίδει ο Νίκος Χατζηνικολάου- ένας από τους πλέον έγκριτους και ισχυρούς Έλληνες δημοσιογράφους- διαψεύδουν την εμπλοκή τους στη υπόθεση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" Βαγγέλης Μειμαράκης δήλωσε: «Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Realnews. Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».

Άμεση ήταν η αντίδραση και του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη. «Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου», ήταν το σχόλιο του κ. Λιάπη στο Real.gr, ο οποίος πήγε το απόγευμα του Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου και υπέβαλε τη μήνυση. 
Μέσω του λογαριασμού του στο facebook, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βουλγαράκης έδωσε τη δική του απάντηση: 
«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ όψη, απολύτως ΚΑΝΕΝΑ απ τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα».

Όσο για τον εφοπλιστή Νικόλαο Τσάκο τον οποίο ενέπλεξε στην υπόθεση ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός, ο οποίος συνεργάστηκε στο παρελθόν με τον Ι. Καρούζο, θα εκδώσει την εξής ανακοίνωση, απευθυνόμενος στην εφημερίδα:
«Αναφέρομαι στο δημοσίευμα της εφημερίδας σας της 23.9.12 με τίτλο "Κατάθεση φωτιά για 3 Υπουργούς" στο οποίο γίνεται μνεία του ονόματος μου. Δεδομένου ότι ουδεμία σχέση έχω με τα αναγραφόμενα στο παραπάνω δημοσίευμα, το περιεχόμενο του οποίου πλήττει βάναυσα την τιμή και την υπόληψη εμού και της οικογενείας μου, σας καλώ να δημοσιεύσετε άμεσα την παρούσα για την ενημέρωση των αναγνωστών σας. 

Εξυπακούεται ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί η τυχόν επιχειρήσει στο μέλλον την σπίλωση μου όπως και της οικογενείας μου.
Σας ευχαριστώ 
Νικόλαος Π. Τσάκος


ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ-Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΡΟΥΖΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΧΡΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Ο πρώην συνέταιρος του Ιωάννη Καρούζου, Γιώργος Ζωγραφάκης, ο οποίος σήμερα είναι ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος 19 εταιρειών του Ομίλου Καρούζος, σε ενηνερωτική επιστολή του προς τον ΣΔΟΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: O πραγματικός σκοπός του Ομίλου ήταν να κλέβει το Δημόσιο και το κυριότερο να ξεπλένει χρήμα πολιτικών και ιδιαίτερα κάποιων πρώην υπουργών, των οποίων τα υπουργεία προέβαιναν σε κρατικές προμήθειες (στρατιωτικοί εξοπλισμοί κλπ). Είχαν καταφέρει και είχαν δικτυωθεί σε όλα τα πόστα της εξουσίας, ακόμη και στη δικαστική. Τα χρήματα που έπαιρναν οι πρώην υπουργοί από μίζες τα έφερναν στον Όμιλο, τα παρέδιδαν στους δύο τότε νόμιμους εκπροσώπους του Ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν πρώτα το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή τους στο εξωτερικό με προσωρινό σταθμό γειτονική χώρα. Ταξίδευαν όλοι μαζί στο εξωτερικό και η μοιρασιά γινόταν εκεί...Όταν το κύκλωμα απέκτησε τεράστια κέρδη, συναποφάσισαν όλοι μαζί (το ζεύγος Καρούζου, οι πρώην υπουργοί και λοιποί εμπλεκόμενοι) να πτωχεύσουν τον Όμιλο και έστι να χαθούν τα ίχνη από όλες τις παράνομες πράξεις του παρελθόντος.»
Ο Γ. Ζωγραφάκης ωστόσο πίστευε ότι ο Όμιλος μπορούσε να σωθεί και κατέβαλε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Σ΄αυτή την προσπάθεια βρήκε απέναντί του τον ίδιο τον Ι. Καρούζο. «Ο Καρούζος μου πρότεινε ευθέως και ξεκάθαρα να μπω στο μεγάλο κόλπο, αρκεί να σταματήσω να ασχολούμαι με την διάσωση του Ομίλου. Μου είπε δημαδή, ότι τα χρήματα που του εμπιστεύθηκαν οι πρώην υπουργοί και φυλάει είναι πάνω από 10 δις ευρώ-όσα ζητάει η Τρόικα να κοπούν από μισθωτούς και συνταξιούχους-και ότι ξέρει τον κωδικό...»

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2010 ο Δημήτρης Δελεβέγκος θα γράψει στο Capital.gr

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΜΠΩΚΟΥ
Τις επιπτώσεις λανθασμένων κινήσεων του παρελθόντος και την έλλειψη σαφούς στρατηγικής θα κληθεί να διαχειριστεί πολύ σύντομα η διοίκηση του ομίλου Ι. Καρούζου που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων. 
Καλά πληροφορημένοι παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι ο όμιλος ανάπτυξης ακινήτων έχει σχεδόν «ξεμείνει» από ρευστό, εξαιτίας της τακτικής που ακολουθούσε την εποχή της «φούσκας» της ελληνικής κτηματαγοράς: Αγόραζε ακίνητα σε τιμές άνω του μέσου όρου (ούτως ώστε οι ανταγωνιστές - διεκδικητές των ίδιων ακινήτων να αποκλείονται) και «κατάφερνε» να τα μισθώνει ακριβά (σε τιμές άνω του 15%-20% του αγοραίου ύψους του ενοικίου), προκειμένου να μεγιστοποιεί τις αποδόσεις τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας βρίσκονται ακίνητα που αποκτήθηκαν σε τιμές άνω του 40% της αγοραίας αξίας τους.
Η υποτίμηση της αξίας των ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως εξάλλου αντικατοπτρίστηκε και στα οικονομικά αποτελέσματα του συνόλου των ΑΕΕΑΠ, δημιούργησε «μαύρη» τρύπα στα οικονομικά της Καρούζος. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πενταώροφο κτήριο καταστημάτων και γραφείων της εταιρείας development με υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων στην οδό Κύπρου 62, στην Γλυφάδα παραμένει ημιτελές εδώ και δύο χρόνια.
Η κάθετη πτώση των αξιών σε συνδυασμό με τη στροφή 180 μοιρών των τραπεζών ως προς την χορήγηση δανείων, δημιούργησε παθητικό στην εταιρεία το οποίο, κατά πληροφορίες, ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά παράγοντες της αγοράς, εάν έστω ένας εκ των εκμισθωτών του ζητήσει σήμερα από την Καρούζος μείωση ενοικίου, η εταιρεία θα φλερτάρει σοβαρά με την ένταξή της στο άρθρο 99.
Η Ι. Καρούζος διαθέτει σήμερα περίπου 40 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα και μεταξύ των πελατών της είναι οι όμιλοι Marks & Spencer, Intersport και Μαρινόπουλος. Ο όμιλος απαρτίζεται από σειρά εταιρειών, στις περισσότερες από τις οποίες συμμετέχει ο επιχειρηματίας και η σύζυγός του Ρεβέκα Σκαφτούρα: 
- Karouzos Construction A.E.
- Karouzos Development
- Karouzos Investment
- Karouzos Kalamakiou
- Karouzos Kampraki Orfeos
- Karouzos Marathonos
- Karouzos Plakedias και
- Karouzos Properties
Ο κρητικής καταγωγής πρόεδρος της εταιρείας, Ιωάννης Καρούζος είχε επιδιώξει να αναπτύξει εμπορικό κέντρο στο Ηράκλειο, στην περιοχή Δύο Αοράκια στην Αλικαρνασσό. Το εγχείρημα ωστόσο, στέφθηκε με αποτυχία, εξαιτίας νομικών και γραφειοκρατικών προσκομμάτων.
Επίσης, στην περιοχή Αμμουδάρα της Κρήτης ο όμιλος έχει αποκτήσει έκταση, όπου στο παρελθόν σχεδίαζε να δημιουργήσει εμπορικό κέντρο.
Παράλληλα, κατά πληροφορίες του Capital.gr, ο Καρούζος είχε προσυμφωνήσει με την οικογένεια Σμπώκου για την αγοραπωλησία ακινήτου, αλλά το deal ποτέ δεν προχώρησε.
Σημειωτέον ότι η εταιρεία λιανικής Karouzos 4 Kappa δεν έχει καμία μετοχική, εταιρική ή επιχειρηματική σχέση με την Karouzos Construction. Ωστόσο, ο Ιωάννης με τον Αντώνη Καρούζο, τον επικεφαλής της αλυσίδας ειδών ένδυσης και υπόδησης είναι αδέρφια.

ΡΕΒΕΚΚΑ ΚΑΡΟΥΖΟΥ-ΣΚΑΦΤΟΥΡΑ.ΑΠΟ ΤΟ ΕUROFIGHTER ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ



Πρόσωπο-κλειδί στην ανάπτυξη της Karouzos Construction θα αποδειχθεί η σύζυγος του Ιωάννη Καρούζου κ. Ρεβέκκα Καρούζου-Σκαφτούρα η οποία το 1997 τίθεται επικεφαλής του τμήματος Marketing Research & Development στην τότε νέα, μικρή αλλά και πολλά υποσχόμενη Κατασκευαστική. Η ιστοσελίδα businesswoman.gr θα φιλοξενήσει το ενδιαφέρον βιογραφικό της, (στο οποίο διαβάζουμε ότι ως μηχανολόγος βρέθηκε στην ομάδα έρευνας για την δημιουργία του μαχητικού αεροπλάνου Eurofighter) καθώς και την συνέντευξη που ακολουθεί:

H Ρεβέκκα Καρούζου - Σκαφτούρα, από τα πρώτα χρόνια στο σχολείο έδειξε κλίση στις θετικές επιστήμες. Σημαντικός παράγοντας εξέλιξης του χαρακτήρα και των πολυπλεύρων ταλέντων της στάθηκε το Αμερικάνικο Κολλέγιο (Pierce College) από το οποίο και αποφοίτησε ως αριστούχος!
Μια θέση ήδη την περίμενε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο πιο απαιτητικό τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών. Εκεί τα επόμενα 5 χρόνια σφυρηλατήθηκαν οι αρετές της επιμονής, της επιστημονικής προσέγγισης, της μεθοδικότητας, της δημιουργίας και της υπομονής με επιστέγασμα την αποφοίτηση της. Αποτέλεσμα και επιβράβευση των σκληρών κοπών ήταν -μετά την αποφοίτησή της- η άμεση προσφορά εργασίας στον ερευνητικό τομέα της Μηχανολογίας πάνω σε ένα μοναδικό project για τα ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά δεδομένα: Μία θέση σε μια ομάδα σπινθηροβόλων νέων μυαλών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κοινή δημιουργία του μοναδικού μέχρι και σήμερα πολεμικού αεροπλάνου Eurofighter. Όμως πολλές φορές η μοίρα πλέκει διαφορετικά σχέδια για όλους μας. Έτσι για τη Ρεβέκκα, στο πλαίσιο μιας ταυτόχρονης με την Ακαδημαϊκή της καριέρα ενασχόλησης στην οικογενειακή επιχείρηση εισαγωγών, της εμφύτευσε το μικρόβιο του επιχειρηματία. Εκεί αρχίζει να ανθίζει το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο μέρος της χαρισματικής προσωπικότητάς της.
Σύμμαχος στην προσπάθειά της αυτή είναι η ακεραιότητα του χαρακτήρα της, η σταθερότητα και υποστήριξη των αποφάσεων της καθώς και η αμεσότητα της σχέσης τόσο με τους συνεργάτες της όσο και με τους πελάτες της. Αυτά αποτελούν εξάλλου διαχρονικά τα εχέγγυα για μια χρυσή επένδυση στον επιχειρηματικό τομέα. Ίσως αυτό να «διέγνωσε» ο μετέπειτα σύζυγος της Γιάννης Καρούζος όταν γνωρίστηκαν ως συνεργάτες στο κατάστημα της Ρεβέκκας στη Γλυφάδα που υπήρξε η αρχή ενός μίτου που θα πλεκόταν μεταξύ τους.
Έτσι το 1997 τίθεται επικεφαλής του τμήματος Marketing Research & Development στην νέα, μικρή αλλά και πολλά υποσχόμενη Κατασκευαστική Karouzos Construction. Είναι τέτοια η δυναμική του χαρακτήρα της που ο τομέας των επιχειρήσεων Food-coffee restaurants αλλάζει για πάντα στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις οικογενειακού χαρακτήρα και εξυπηρέτησης δίνουν τη θέση τους σε νέα λειτουργική δομή πολυεθνικών αλυσίδων da, Avenue, Baseball Applebee's, κλπ. Όταν ξεκίνησε μία νέα συνεργασία με τον όμιλο Σαραντόπουλου για αγορά ακινήτου στο Κολωνάκι, τότε πάλι μπροστά από την εποχήChic casual restaurant με τη δημιουργία διάσημων ονομάτων όπως Jackson Hall Filothei, New York New York Glyfa της αφουγκράστηκε την τάση της αγοράς για πραγματικό επαγγελματισμό στο πεδίο του Real Estate Research & Development.
Άμεσα και δυναμικά αρχίζει να κινεί τα νήματα σε χώρους μοναδικούς στα νότια προάστια αλλάζοντας για μια άλλη φορά το τρόπο ανάπτυξης στο επαγγελματικό ακίνητο. Σύντομα όχι μόνο αποτελεί την αγαπημένη «γκουρού» των μεγαλύτερων πολυεθνικών, οι οποίες στο πρόσωπο της βρήκαν έναν άνθρωπο με standard ευρωπαϊκού επιπέδου αλλά και μία αξιόπιστη φίλη που «ακούει», μελετάει και συμβουλεύει, κερδίζοντας την καταξίωση από τα μεγαλύτερα ονόματα της αγοράς. Εκεί κάπου μετά από ένα μακρύ επαγγελματικό δρόμο ο Θεός θέλησε να την ολοκληρώσει και σε προσωπικό επίπεδο, χαρίζοντας της 2 υπέροχα παιδιά με τον σύντροφο ζωής της Γιάννη Καρούζο. Αυτό, όπως και η ίδια συνηθίζει να λέει, είναι το πιο γλυκό και πολλά υποσχόμενο project της ζωής της. Ολοκληρωμένη πια νιώθει την ανάγκη να συνεισφέρει διακριτικά στην κοινωνία και να στηρίξει τόσο τους ανθρώπους που τη βοήθησαν, όσο και εκείνους που έχουν σαν βασική δραστηριότητα την υλοποίηση της προσφοράς και αξιοποίησης πόρων φιλανθρωπικού και κοινωνικού περιεχόμενου, σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Σήμερα, στην ανατολή μίας νέας και δύσκολης εποχής, η Ρεβέκκα Καρούζου δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του Commercial Real Estate. Το παρελθόν εγγυάται πάντως ότι δεν υπάρχει στόχος που να μην είναι υλοποιήσιμος για αυτήν. Τι μας λέει, όμως, η ίδια;
Kυρία Καρούζου, δραστηριοποιείστε στον ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα της κατασκευής έργων ειδικών απαιτήσεων που αποτελούν και εικόνα του πολιτισμικού επιπέδου της χώρας μας. Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες αλλά και τα πλεονεκτήματα της εταιρείας σας;
Η ιδιαιτερότητα και συγχρόνως το βασικό πλεονέκτημα της εταιρίας μας σε σχέση με τον ανταγωνισμό συνίσταται στο γεγονός ότι η προσέγγιση των αναγκών και απαιτήσεων των πελατών μας, υλοποιείται σε ένα ευέλικτο πλαίσιο συνδυασμού τήρησης αυστηρών προδιαγραφών επαγγελματισμού αφενός και δυνατότητας επίδειξης ευαισθησίας -χωρίς συμβιβασμούς- στις διαφαινόμενες επιλογές και στόχους των πελατών μας αφ' ετέρου. Σημαντικό επίσης πλεονέκτημα θεωρώ ότι η άρτια επιστημονική υποδομή που διαθέτουν τα στελέχη και οι συνεργάτες μας συνδυάζεται σε πρακτικό επίπεδο με μία πολύτιμη δεξαμενή γνώσης των παραμέτρων που καθορίζουν την αγορά, τις ανάγκες της, τις τάσεις της και κυρίως τις ιδιαιτερότητες που διέπουν τη λειτουργία της. Τον τελευταίο καιρό ο κλάδος της οικοδομής περνάει κρίση.
Πιστεύετε ότι ισχύει αυτό; Και αν ναι, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;
Είναι δεδομένο, ότι ο κλάδος της οικοδομής, όπως άλλωστε και κάθε οικονομικής δραστηριότητας, λειτουργεί σε ένα πλαίσιο κυκλικών εναλλαγών των παραμέτρων που διέπουν τη δομή του. Η συχνότητα εναλλαγής και ο ρυθμός μεταβολής μεταβάλλονται βέβαια σε κάθε κύκλο ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Σημαντικός παράγοντας επηρεασμού είναι ο ψυχολογικός καθώς και το κλίμα που διαμορφώνουν οι συγκυρίες και οι επιλεγόμενες από την πολιτεία ρυθμίσεις η παρεμβάσεις, π.χ. φορολογικές ελαφρύνσεις ή επιβαρύνσεις πολεοδομικές παρεμβάσεις κ.λπ. Στην προκειμένη περίπτωση, η δυσμενής οικονομική συγκυρία δεν θα ήταν λογικό να μην επηρεάσει, έστω και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με άλλους κλάδους και τον κλάδο της οικοδομής. Εκτιμώ πάντως ότι, αν υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις από την πολιτεία, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια όχι μόνο βελτίωσης του κλίματος, αλλά και πλήρους αντιστροφής της τάσης προς όφελος όλων των εμπλεκομένων αλλά και του κράτους γενικότερα.
Πόσο επαγγελματίας πιστεύετε ότι μπορεί τελικά να είναι μια γυναίκα, ειδικά σε χώρους που μέχρι πρόσφατα ήταν αμιγώς ανδροκρατούμενοι;
Πιστεύω ότι ο χώρος της ανάπτυξης εμπορικών ακινήτων δεν προσφέρεται εξ αντικειμένου για να κυριαρχείται ή να επηρεάζεται από δομές που έχουν σχέση με το φύλο. Μια τέτοια επιλογή του στοιχείου «φύλο» δεν θα δρούσε σαν προωθητικός παράγοντας επιτυχίας, καθόσον αυτό που απαιτείται, πέρα από την επιστημονική κατάρτιση και υποδομή, είναι ο δυναμισμός, η ευελιξία, η ευαισθησία προσέγγισης των αναγκών και κανόνων που διέπουν την αγορά, αντικείμενο στο οποίο αδιαμφισβήτητα μία γυναίκα από τη φύση της και μόνο υπερτερεί. Άρα, ως προς τα προσόντα, τουλάχιστον σωρευτικά μια γυναίκα υπερτερεί.
Συμφωνείτε με την άποψη ότι οι γυναίκες διαθέτουν περισσότερο αναλυτικό μυαλό ενώ αντίθετα οι άντρες πρακτικό;
Είναι μια άποψη που δεν πιστεύω ότι αντέχει σε μία στατιστική προσέγγιση καταγραφής και ανάλυσης, δεδομένων. Εκτιμώ ότι δεν είναι θέμα φύλου, αλλά πνευματικής δομής, παιδείας και δυνατότητας προσαρμογής στις διαμορφούμενες εκάστοτε ανάγκες και απαιτήσεις κάθε δραστηριότητας και σε αυτό το σημείο θεωρώ ότι μία γυναίκα από τη φύση της είναι πιο ευέλικτη στην επιλογή αναλυτικής ή πρακτικής προσέγγισης.
Ισχύει κατά την γνώμη σας η ισότητα ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα επιχειρηματία;
Σε επίπεδο στατιστικής ποσοτικής προσέγγισης δεν ισχύει, όμως, αξιολογώντας ποιοτικά συγκρίσιμες περιπτώσεις, νομίζω ότι ισχύει με τάσεις συνεχούς βελτίωσης και του ποσοτικού στοιχείου.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αντικείμενο;
Νομίζω ναι.
Πώς κρίνετε, σύμφωνα με την εμπειρία σας, το επίπεδο κατασκευής οικισμών στην χώρα μας;

Προσαρμοσμένο στις ανάγκες και απαιτήσεις.

MIA KOINOΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΝΙΑΦΕΡΟΝ
Στις 12 Φεβρουαριου του 2011 ο διαβάζουμε στο Capital.gr την παρακάτω δημοσίευση που υπογράφει ο Γιώργος Ζωγραφάκης και η οποία περιγράφει το εκρηκτικό κλίμα στην σχέση του με τον Ι. Καρούζο καθώς και όσα συμβαίνουν στην εταιρεία.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΡΟΥΖΟΥ
(των 12 εταιρειών πρώην ιδιοκτησίας του Ιωάννη Καρούζου)
Αθήνα, Τρίτη 8 ΦεβρουαρίουΑπό: Γεώργιο Ζωγραφάκη
κάτοικο Γλυφάδας
Α.Φ.Μ.: 077066330, Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας
Τηλ.: 210 9680021 e-mail: info@gvholding.gr
Ιδιοκτήτης και Νόμιμος Εκπρόσωπος της εταιρείας
Γ-Β ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
Στην Αγγλική: G-V HOLDING AND INVESTMENT S.A.
Διακριτικό Τίτλο: Γ-Β ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.
Στην Αγγλική: G-V HOLDING S.A.

Έδρα: Αν. Λαζαράκη 44, Γλυφάδα ΤΚ 16674
Τηλ: 210 9680021 FAX: 210 9680549 e-mail: info@gvholding.gr
ΑΦΜ: 997932059 ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΡ.Μ.Α.Ε.: 70287/01ΝΤ/Β/10/201

ΠΡΟΣ:
Α) Όλες τις συνεργαζόμενες τράπεζες του Ομίλου Καρούζου
Β) Όλους γενικά τους Πιστωτές του Ομίλου Καρούζου 
Γ) Οποιονδήποτε άλλον έχει έννομο συμφέρον από τον Όμιλο Καρούζου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Α) Υπουργείο Οικονομικών
Β) Υπουργείο Δικαιοσύνης
Γ) Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.)
Δ) Μέσα Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Κύριοι,
Σας ενημερώνω για τα παρακάτω:
1. Πριν λίγους μήνες η παραπάνω εταιρεία μου απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών (όλων των εταιρειών που ανήκαν έως τότε στον Ιωάννη Καρούζο) του Ομίλου Καρούζου. Επειδή έως τις 21 Ιανουαρίου 2011 θεωρούσα ότι ο Ιωάννης Καρούζος ήταν αθώος, όσον αφορά την κατάντια του Ομίλου, είχα δεχτεί να παραμείνει νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών και μέλος του Δ.Σ. αυτών. Όμως την παραπάνω ημερομηνία συνέβη κάποιο γεγονός το οποίο μου ανέτρεψε την έως τότε άποψη μου (Το ότι ήταν αθώος για το ότι συνέβαινε). Μετά από αυτό το γεγονός και από την στιγμή που άρχισα να αμφιβάλω για την αθωότητα του, άφησα να περάσουν ακόμα λίγες ημέρες, με την ελπίδα ότι ίσως να αποδειχτεί ότι κάνω λάθος, που αμφιβάλω. Εκείνος όμως δεν έκανε τίποτα να με μεταπείσει. Εγώ αυτό το εξέλαβα σαν παραδοχή εκ μέρους του για την αμφιβολία που μου έχει δημιουργηθεί. (Εύχομαι να κάνω λάθος και έστω και καθυστερημένα να με πείσει για αυτό)
Κατόπιν αυτών, στις 29 Ιανουαρίου 2011, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας μου Γ-Β ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. έγινε αλλαγή των Δ.Σ. όλων των εταιρειών, ιδιοκτησίας πλέον της παραπάνω εταιρείας μου, από τα οποία εξήλθε ο Ιωάννης Καρούζος ως μέλος αλλά και ως νόμιμος εκπρόσωπος, και στην θέση του νομίμου εκπροσώπου ορίστηκε άλλο άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης μου. Εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα σας αποσταλούν όλα τα επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν τα παραπάνω.
2. Αυτοί που έχουν συμφέρον να μην διασωθεί ο Όμιλος έχουν καταφέρει να χάσει ο Όμιλος όλες τις τηλεφωνικές του γραμμές (ενώ όλα ήταν πληρωμένα και τακτοποιημένα), ακόμα και το fax επικοινωνίας αλλά επίσης και τις ηλεκτρονικές του διευθύνσεις (e-mail). Επίσης κατάφεραν να μην έχουμε ακόμα και σήμερα πρόσβαση στα γραφεία του Ομίλου αλλά ούτε και στο Λογιστήριο του. Για τον λόγο αυτό, όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με τον Όμιλο ή με την παραπάνω εταιρεία μου, που είναι ιδιοκτήτης του Ομίλου, μπορεί να επικοινωνεί ταχυδρομικά στην έδρα της εταιρείας μου, καθώς και στα προαναφερόμενα τηλέφωνα, fax και e-mail.
Αυτοί οι κύριοι νομίζουν ότι με το να μου κρατάνε κλειστά τα γραφεία, να μου καταργούν τα τηλέφωνα και να μου στέλνουν το ΣΔΟΕ ότι θα καταφέρουν να πτωχεύσει ο Όμιλος. Δηλώνω λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Όμιλος θα διασωθεί, είτε το θέλουν είτε όχι.
3. Η εταιρεία μου έχει προβεί στην τροποποίηση του αρχικού σχεδίου αναδιοργάνωσης. Μετά την ολοκλήρωση της τροποποίησης αυτής, αποδεικνύεται ότι εάν ο ιδιοκτήτης των άλλων δυο εταιρειών που υπολείπονται (εκ των 14 που έχουν υποβάλλει την αίτηση πτώχευσης) συναινέσει και βοηθήσει να υλοποιηθεί το τελικό σχέδιο αναδιοργάνωσης, τότε όχι μόνο ο Όμιλος σώζεται, αλλά με χρονοδιάγραμμα πέντε ετών θα υπάρξει πλεόνασμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την ίδρυση και λειτουργία ενός ιδρύματος για ορφανά παιδιά και το οποίο θα ονομαστεί «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ» για τον λόγο ότι είτε αθώος, είτε ένοχος, αυτός θα είναι η αιτία για την ίδρυση του. Εγώ προσωπικά δεν σκοπεύω να οικειοποιηθώ ούτε ένα ευρώ από αυτή την υπόθεση.
Σας παραθέτω μερικά στοιχεία που προκύπτουν από το τελικό σχέδιο αναδιοργάνωσης (το οποίο θα σας κοινοποιηθεί εντός της εβδομάδας).
Το συνολικό ποσό που απαιτείται για:
α) την εξόφληση όλων των τραπεζών
β) την εξόφληση όλων των υπόλοιπων πιστωτών
γ) του ΙΚΑ
δ) της ΕΦΟΡΙΑΣ
ε) την αποπεράτωση όλων των έργων (έτοιμα προς εκμετάλλευση)
ανέρχεται στο ποσό των 476.504.000,00 ? με περιθώριο λάθους +5%
Το ποσό που εκτιμάται ότι αξίζει η περιουσία του Ομίλου μετά την αξιοποίηση όλων των ακινήτων του ανέρχεται στο ποσό των 1.020.255.164,00 ? με την εκτίμηση των συνεργατών μας. Με την εκτίμηση των Ορκωτών Εκτιμητών αντίστοιχα ανέρχεται σε 824.735.762,00 ?
Με αυτό και μόνο αποδεικνύεται ότι ακόμα και από την εκτίμηση των Ορκωτών Εκτιμητών εάν αφαιρεθεί το συνολικό ποσό των 476.504.000,00 ?, όχι μόνο διασώζεται ο Όμιλος, αλλά περισσεύουν και 348.231.762,00 ?. Αυτόν τον Όμιλο λοιπόν, κάποιοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν διασώζεται.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Όσον αφορά το τελικό σχέδιο που θα κοινοποιηθεί στις τράπεζες εντός των ημερών προσφέρω και ζητώ από αυτές τα παρακάτω:
Προσφέρω:
1) Προτείνω να καταβληθεί το 100% όλων των οφειλών του Ομίλου και μάλιστα εντόκως με τα επιτόκια που προέβλεπαν οι συμβάσεις μεταξύ τραπεζών και Ομίλου.
2) Μόλις υπερψηφιστεί το τελικό σχέδιο αναδιοργάνωσης, αμέσως θα ξεκινήσει η συγχώνευση όλων των εταιρειών σε μια (έτσι προβλέπει και η απόφαση του δικαστηρίου, όποτε δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά). Μόλις ολοκληρωθεί η συγχώνευση σε διάστημα δέκα ημερών θα καταβληθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες όφειλες που θα υπάρχουν την ημερομηνία της συγχώνευσης των εταιρειών σε μια, απολύτου μετρητοίς, είτε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας που θα προκύψει, είτε απευθείας μέσω της Γ-Β ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. η οποία θα εγγυηθεί την υλοποίηση του τελικού σχεδίου αναδιοργάνωσης που θα έχει υπερψηφιστεί.
3) Επειδή τα επιτόκια που προέβλεπαν οι συμβάσεις μπορεί να είναι αρνητικά για τις τράπεζες λόγω της οικονομικής κρίσης, δέχομαι και προτείνω να γίνει αναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με κάθε τράπεζα χωριστά και να συμφωνήσουμε σε νέα επιτόκια (εις όφελος των τραπεζών) τα οποία όμως θα ισχύσουν από την ημέρα της έγγραφης δήλωσης της κάθε τράπεζας ότι θα αποδεχτεί και θα υπερψηφίσει το τελικό σχέδιο αναδιοργάνωσης που θα έχει προταθεί.
4) Μόλις υπερψηφιστεί το τελικό σχέδιο αναδιοργάνωσης, την επόμενη ημέρα και χωρίς να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η συγχώνευση των εταιρειών, θα προβώ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μου Γ-Β ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. που θα είναι ίση με οποιοδήποτε ποσό απαιτείται προκειμένου να πληρωθούν όλα τα ληξιπρόθεσμα όλων των εταιρειών του Ομίλου, από οποιονδήποτε λόγο και αν προέρχονται και πάντως όχι μικρότερη των Δέκα Εκατομμυρίων Ευρώ (10.000.000,00?).
5) Μόλις ολοκληρωθεί η συγχώνευση των εταιρειών, θα προβούμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου απευθείας πια στην νέα εταιρεία που θα προκύψει, η οποία θα είναι πολλαπλάσια της προηγούμενης αύξησης που αναφέρεται στην παραπάνω παράγραφο (4) και πάντως θα είναι ικανή ώστε η νέα εταιρεία να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε οικονομικό πρόβλημα και η λειτουργία της να είναι ομαλή, όχι μόνο ως προς τις τράπεζες, αλλά και στους προμηθευτές που θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου τάχιστα να ξεκινήσει η αποπεράτωση όλων των έργων του Ομίλου.
6) Εάν, και μετά τις παραπάνω αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών, κάποιες τράπεζες θεωρήσουν ότι τα καλύμματα που έχουν δεν τους επαρκούν, είμαι διατιθέμενος να προσφέρω και άλλα ελεύθερα ακίνητα άλλων εταιρειών μου ή ακίνητα συνεργατών μου για την επιπλέον κάλυψη τους.
7) Να κεφαλαιοποιηθούν (λογιστικά μόνο) οι ληξιπρόθεσμες δόσεις όπου υπάρχουν, στην ημερομηνία λήξης της κάθε δόσης, ώστε να πληρώσουμε τους τόκους της καθυστέρησης (όχι με τόκο υπερημερίας) αλλά με τον συμβατικό τόκο κάθε σύμβασης (Διευκρινίζεται ότι οι ληγμένες δόσεις θεωρούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα εξοφληθούν εφάπαξ όπως αναφέρεται παραπάνω στην παράγραφο (2))
ΖΗΤΩ:
1) Το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου 2011 την έγγραφη απάντηση κάθε μιας τράπεζας χωριστά ότι συμφωνεί ή δεν συμφωνεί στο τελικό σχέδιο αναδιοργάνωσης.
2) Να αφαιρεθούν οι τόκοι υπερημερίας όπου υπάρχουν (εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων).
3) Σε όλες τις συμβάσεις των τραπεζών, κάθε μορφής, να δοθεί ένα (1) έτος περίοδο χάριτος και να καταβάλλονται μόνο οι τόκοι.
4) Να αναβιώσουν όσες συμβάσεις έχουν καταγγελθεί, με ημερομηνία αναφοράς 31 Δεκεμβρίου 2009. Από την ημερομηνία αυτή και μετά να θεωρηθούν όλες οι συμβάσεις ενεργές και απλά όπου υπάρχουν απλήρωτες δόσεις να θεωρηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές και να εξοφληθούν εφάπαξ έντοκες με συμβατικό τόκο και όχι τόκο υπερημερίας.
5) Όσες συμβάσεις LEASING έχουν καταγγελθεί να τηρηθεί η διαδικασία της παραπάνω παραγράφου (4). Στην περίπτωση που μας έχει γίνει αποβολή από κάποιο ακίνητο, να γίνει αναστροφή της διαδικασίας αποβολής και εφόσον προκύπτουν έξοδα από την διαδικασία αυτή και ευθυνόμαστε εμείς, δεχόμαστε να μας βαρύνει το κόστος.
6) Ότι βάρη έχει εγγράψει κάθε τράπεζα σε κάθε ακίνητο θα παραμείνει ως έχει και μετά την συγχώνευση των εταιρειών.
7) Όσα ποσά βρίσκονται σε λογαριασμούς του Ομίλου, δεσμευμένα για οποιονδήποτε λόγο, να ελευθερωθούν και να διατεθούν κατά βούληση από την νέα εταιρεία που θα προκύψει (αφού πρώτα έχουμε ρυθμίσει ή εξοφλήσει το χρέος του Ομίλου προς το Δημόσιο - ΙΚΑ)
8) Σε όσες τράπεζες έχει γίνει από τον Όμιλο εκχώρηση μισθωμάτων από μισθωμένα ακίνητα, ακόμα και από τα LEASING, το χαρτόσημο ή το ΦΠΑ αν υπάρχει, να καταβάλλεται απευθείας από την τράπεζα προς το Δημόσιο (και όχι να παρακρατείται από την τράπεζα για εξόφληση του δανείου)
ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ
Όσον αφορά τους υπόλοιπους πιστωτές, εξοφλούνται αμέσως μετά την έγκριση του σχεδίου αναδιοργάνωσης στο 100% συμπεριλαμβανομένου των εξόδων (νομικών κλπ) που έχουν προκύψει στο μεταξύ.
ΔΗΜΟΣΙΟ - ΙΚΑ
Εξοφλείται ή ρυθμίζεται άμεσα με την έγκριση του σχεδίου αναδιοργάνωσης.
ΕΙΚΟΝΙΚΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ
Εάν εμφανιστούν εικονικοί πιστωτές ή πιστωτές που αμφισβητείται η νομιμότητα των οφειλομένων χρημάτων, αυτοί θα εξοφληθούν εφάπαξ μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση και εφόσον διαθέτουν νόμιμο παραστατικό.
ΑΦΑΝΕΙΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ
Εάν εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία έγκρισης του σχεδίου αναδιοργάνωσης εμφανιστούν πιστωτές οι οποίοι δεν έχουν αναγγελθεί, αλλά κατέχουν νόμιμα παραστατικά, και αποδείξουν ότι δικαιολογημένα και για νόμιμο λόγο εμφανιστήκαν καθυστερημένα, ακόμη και αυτοί θα αντιμετωπιστούν όπως αναφέρεται παραπάνω στην παράγραφο για τους υπόλοιπους πιστωτές.
Αυτά είναι τα κυριότερα σημεία από το τροποποιημένο σχέδιο αναδιοργάνωσης που παραθέτουμε για ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου.
Για περισσότερες λεπτομέρειες θα ενημερωθείτε από το τελικό σχέδιο αναδιοργάνωσης που θα σας κοινοποιήσουμε.
-Ο-
ΔΗΛΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: