Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Δράσεις Ομάδας Εθελοντών Νοσηλευτών Νοσοκομείου Πρέβεζας

Η ομάδα Εθελοντών Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Πρέβεζας, σε συνεργασία με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) και το Δήμο Πρέβεζας, έχουμε ήδη ξεκινήσει τις δράσεις μας σε Σχολεία του Νομού μας.

Οι δράσεις μας αφορούν:

α. Την εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών στις Πρώτες Βοήθειες (ΚΑΡΠΑ, θέση ανάνηψης, χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, έμφραγμα, σπασμοί, αιμορραγία, κάταγμα, θλάση, διάστρεμμα, τραύμα, αλλεργίαπνιγμός, πνιγμονή από ξένο σώμα, ρινορραγία, ηλεκτροπληξία, έγκαυμα κτλ) με χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς.

β. Την ενημέρωση πολιτών, ηλικιακών ομάδων 18-45 ετών, για τη δυνατότητα να γίνουν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών (συνεργασία ΕΝΕ με σύλλογο «Όραμα Ελπίδας»).

Στόχος μας είναι να υιοθετήσουν οι νέοι άνθρωποι έναν θετικό τρόπο διοχέτευσης της ενέργειάς τους, μέσα από την ενσυναίσθηση και την αγάπη για τον συγγενή, το φίλο, το γείτονα, τον άγνωστο άνθρωπο, που έχει την ανάγκη τους για να κρατηθεί στη ζωή.

Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει σχετικές δράσεις στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πρέβεζας στη Ν. Σαμψούντα, στο Γυμνάσιο Θεσπρωτικού, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας, ενώ έχουμε προγραμματίσει και για το Ενιαίο Λύκειο Καναλακίου (3 Μαρτίου), το 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας (6 Μαρτίου) και το ΓΕΛ Θεσπρωτικού (13 Μαρτίου).

Είναι εντυπωσιακό το ενδιαφέρον των μαθητών όπως αποτυπώνεται στις πολλές και εύστοχες απορίες τους. Αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε.

Η ομάδα των  Εθελοντών  Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Πρέβεζας αποτελείται από τις/τους:

Βουλιστιώτη Ιουλία

Θεοδωρακοπούλου Ελπίδα

Κάκο Κωνσταντίνο

Μπάκου Σοφία

Νταλαγιάννη Αλεξάνδρα

Παπουγκίδου Φιλάνθη

Πέτρου Μαρία

Σαρηγιαννίδου  Σουσάνα

Σάφη Μαρία

Σκανδάλη Χρυσηίδα


Αραβανή Αικατερίνη

Αιρετή αντιπρόσωπος της ΕΝΕ

Δ/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν. Πρέβεζας




https://prevezafox.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: