Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Μόνο δύο οι Δήμοι του Νομού Πρέβεζας;

Με έναν χάρτη στον οποίο ο Δήμος Ζηρού αποτυπώνεται με μαύρο χρώμα και ένα κείμενο που φέρει δεκάδες υπογραφές, κάτοικοι της περιοχής, στέλνουν την έντονη διαμαρτυρία τους με βασικό αποδέκτη την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η αφορμή για την αντίδραση αυτή είναι οι τελευταίες εξαγγελίες για τον οδικό άξονα Ιόνιας- Πρέβεζας ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα θα παραμείνει όνειρο θερινής και χειμερινής νυκτός..

Η απουσία οδικών υποδομών λοιπόν είναι αυτή που καυτηριάζεται έντονα.

Στο υπόμνημά τους οι κάτοικοι αναλυτικά αναφέρουν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, γνωρίζει άραγε ότι υπάρχουν τρεις Δήμοι στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ;

Αν κρίνουμε από τις πρόσφατες εξαγγελίες του, έστω και αν αυτές γίνονται σε χρόνο πονηρό μιας και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, και στις οποίες το ενδιαφέρον του μονοπωλούν για άλλη μία φορά έργα που αφορούν μόνο τους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας, συμπεραίνει κανείς αβίαστα ότι ο κ. Ιωάννου έχει διαγράψει τον Δήμο Ζηρού από τον χάρτη.

Μην βιαστείτε να μας πείτε για την προ ολίγου καιρού εξαγγελία του για το έργο της υποτιθέμενης “παράκαμψης” της Φιλιππιάδας γιατί αυτό το έργο, όχι μόνο παράκαμψη δεν είναι, όχι μόνο σύνδεση με την Ιόνια οδό δεν είναι, όπως λανθασμένα ίσως (;) χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο και μερικά μέσα ενημέρωσης, αλλά αντίθετα είναι ένα έργο που αφορά μόνο την βελτίωση της εισόδου της Φιλιππιάδας για το οποίο έχει εκπονηθεί μελέτη εδώ και δώδεκα χρόνια χωρίς ακόμη να έχει κατασκευαστεί.

Το γεγονός ότι ακόμη και αυτό το ήσσονος σημασίας έργο δεν έχει κατασκευαστεί επί μία δωδεκαετία βαραίνει βεβαίως τον ίδιο τον κ. Ιωάννου, ο οποίος όμως φροντίζει να το επαναφέρει στην επικαιρότητα προεκλογικά με παραπλανητική ονομασία, και είναι κάτι που αποδεικνύει ξεκάθαρα τον εμπαιγμό των κατοίκων του Δήμου Ζηρού.

Ούτε καν έναν κυκλικό κόμβο στην Γέφυρα Καλογήρου δεν προτίθεται να κατασκευάσει η Περιφέρεια για να αντιμετωπίσει την υψηλή επικινδυνότητα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο σημείο λόγω μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου ενώ την ίδια στιγμή έχει προκρίνει την ίδια λύση σε διάφορα σημεία του Δήμου Πρέβεζας και Πάργας ακόμη και έξω από ξενοδοχείο στα Ιωάννινα !!

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν είναι κακός ο πολυδιαφημισμένος ποδηλατόδρομος που θα συνδέσει τον αγαπημένο στον κ. Ιωάννου Δήμο Πάργας με την Πρέβεζα αλλά, μήπως ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στην απαράδεκτη οδική σύνδεση της Φιλιππιάδας με την Πρέβεζα, στην οποία κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους συνάνθρωποί μας και για την οποία ο ίδιος ο Περιφερειάρχης δήλωσε πρόσφατα ότι δεν πρόκειται να κατασκευαστεί λόγω μεγάλου κόστους ;

 Αλήθεια πόσο αποτιμούν εκεί στην Περιφέρεια τις απώλειες ανθρώπινων ζωών στην άσφαλτο και φθάνουν στο σημείο να τις συγκρίνουν με το κόστος της βελτίωσης του συγκεκριμένου οδικού άξονα ;

https://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: