Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Μέχρι την Πάρνηθα έφτασε ο κουρνιαχτός που σήκωσαν οι Ηπειρώτες Ιλίου στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους. ΦΩΤΟ


Πατριώτισσες, Πατριώτες,
Αγαπημένα μας μέλη, Φίλες και Φίλοι της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου
Με ξεχωριστή επιτυχία και με συγκινητική συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2022, στο Αρχοντικό Hall, η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας & ετήσια χοροεσπερίδα της Ένωσής μας !!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, μας αγκάλιασε και μας τίμησε με την παρουσία του.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν και χόρεψαν με την ψυχή τους με τους καταξιωμένους μουσικούς -καλλιτέχνες:
Γιώργο Κοτσίνη στο κλαρίνο, Νίκο Αγγελόπουλο στο λαούτο, Κώστα Κίκιλη στο βιολί και Πέτρο Παπαγεωργίου στο ντέφι. Μαζί τους ο Αντώνης Κυρίτσης, ο Θωμάς Κυρίτσης και Λευκοθέα Φιλιππίδη στο τραγούδι!!
Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Δήμαρχος της Πόλης μας κ. Νίκος Ζενέτος,
Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου & Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλείων Ιλίου, κ. Χαραλαμπόπουλος Ιωάννης
Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Βομπιράκη Νικολέτα.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φραγκάκης Γιώργιος.
Ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Παιδείας & δια βίου μάθησης, & Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας & Πρόεδρος των Μεσσηνίων Ιλίου κ. Μαρκόπουλος Φώτης.
Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και ιδρυτικά μέλη της νέας δημοτικής παράταξης Νέα Αρχή για το Ίλιον-Συνεργασία Ανανέωσης: Αλεβίζου Ανδριάνα, Γκόγκος Κων/νος και Δημήτρης Κουκουβίνος.
Από την Π.Σ.Ε: Ο Πρόεδρός κ. Χρυσόστομος-Μάκης Κιάμος-Χύτος, ο Εφ. Δημοσίων Σχέσεων Αντώνης Κοντός, ο Ειδικός Γραμματέας Χριστόφορος Ευθυμίου, και το μέλος του Δ.Σ & Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου, κ. Ζηκόπουλος Κων/νος .
Αλεδφότητες – Ενώσεις – Σύλλογοι
Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας και Πρόεδρος της Αδελφότητας Πόβλας Θεσπρωτίας κ. Παναγιώτης Ανυφαντής.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών κ. Μανιώτης Γεώργιος
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου Ν. Κορινθίας, κ. Σκαρμούτσου Σταυρούλα
Η Εφ.Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου, Ν. Αττικής κ. Ζηκοπούλου Βασιλική
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης, κ. Παπαπάνος Κων/νος
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου κ. Ζήκος Κόντης
Ο υπεύθυνος Πολιτιστικών του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυκών Νερών – Κάντζας κ. Νίκος Χρηστιάς .
Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η ΕΝΩΣΗ» κ. Μπάγιας Αλέκος
Μέλη του ΔΣ και χορευτές από το Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου.
Μέλη της Αδελφότητας Κτισμάτων –Νεοχωρίου Πωγωνίου
Μέλη της Αδελφότητας Αργυροχωρίου Πωγωνίου
Μέλη της Αδελφότητας Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου.
Ο π. Υπουργός & υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.
Ο κ. Μπάμπης Καραθάνος, ειδικός συνεργάτης του Υπ. Υγείας και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Χουλιάρας Κων/νος υποψήφιος βουλευτής με το Μέρα 25
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Παραδοσιακών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «Ελληνική Παράδοση» κ. Τσούνης Βασίλης, συνοδευόμενος από μέλη του ΔΣ.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιλίου, κ. Λιόσης Δημήτρης
Η εκδήλωσή μας ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων που εφέτος έγινε με ένα τρόπο διαφορετικό αλλά ιδιαίτερο όμορφο και συγκινητικό…
Ο δεξιοτέχνης κλαρινίστας Γιώργος Κοτσίνης με τον Αντώνη Κυρίτση ξεκίνησαν με μοιρολόι (ως γνωστό στην Ήπειρο τα πάντα ξεκινούν με μοιρολόι) και στη συνέχεια πέρασαν από όλα τα τραπέζια της αίθουσας, από όλες τις παρέες, παίζοντας και τραγουδώντας!!!

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήραν τα χορευτικά μας τμήματα. Το χορό ξεκίνησαν τα μικρά καμάρια μας (οι παιδικές μας ομάδες) και ακολούθησαν τα μεγάλα καμάρια μας (τμήμα ενηλίκων & Συγκρότημα) που ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους με την τελειότητα που απέδωσαν ηπειρώτικους χορούς.
Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η δημοτική αρχή στη διατήρηση της παράδοσης καθώς και στο σπουδαίο έργο που επιτελεί η Ένωσή μας λέγοντας πως Γραμμή Άμυνας είναι ο Πολιτισμός και αυτό οι Ηπειρώτες Ιλίου το γνωρίζουν πολύ καλά. Επίσης αναφέρθηκε στην σημαντική προσφορά της Ένωσης στην τοπική κοινωνία και ειδικά στην κοινωνική υπηρεσία.
Εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας χαιρέτησε ο Πρόεδρος της κ. Χρυσόστομος - Μάκης Κιάμος- Χήτος καθώς και ο Ειδ. Γραμματέας Χριστόφορος Ευθυμίου.
Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, συνεχάρη το ΔΣ για το πλούσιο έργο της Ένωσης και τόνισε την αξία της προσφοράς της. Κάλεσε όλους να στηρίξουν το έργο της Π.Σ.Ε δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι πάντα δίπλα τους.
Ο Ειδ. Γραμματέας κ. Ευθυμίου Χριστόφορος, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συνεχάρη το ΔΣ για τη φιλοξενία και την άρτια διοργάνωση της όλης εκδήλωσης, τονίζοντας πως η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου διακρίνεται για την έντονη & πλούσια δράση της στα Πολιτιστικά δρώμενα επί σειρά ετών.
Με την ολοκλήρωση των χαιρετισμών πραγματοποιήθηκε η τιμητική βράβευση από το Δ.Σ προς την κ. Ιωάννη Μέλλο, για την αμέριστη συμπαράσταση και πολύτιμη βοήθειά του προς την Ένωσή μας.
Στη συνέχεια ακολούθησε τρικούβερτο παραδοσιακό γλέντι μέχρι αργά.
Ο κόσμος γλέντησε και χόρεψε με την ψυχή του !!!
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλα τα χορευτικά μας τμήματα από το μικρότερο (ζουζούνια) μέχρι το μεγαλύτερο (Συγκρότημα) πάντα υπό την αιγίδα των καταξιωμένων χοροδιδασκάλων μας κ. ΕΦΗ ΡΟΥΤΗ και κ. ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΟΥΝΗ τα οποία για άλλη μια φορά απέδωσαν άριστα τους χορούς που παρουσίασαν, συγκίνησαν τον κόσμο και απέσπασαν επάξια το χειροκρότημά τους.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ όλους μαζί και τον καθένα χωριστά τους χορηγούς & δωροθέτες της εκδήλωσής μας, που με την ευγενική τους προσφορά ο καθένας από το δικό του μετερίζι, συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσής μας και συγκεκριμένα τους:
ΜΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΜΑΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΛΑΓΓΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΚΑΡΠΟΥΖΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ, ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΚΩΝ/ΝΑ, ΜΠΙΝΙΩΡΗ ΣΩΤΗΡΗ, ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΙ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ, BILLYS GRILL, ΛΑΚΙΩΤΗΣ ΑΕ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟΧΟΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΕΙΚΟΝΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους !!!
Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε τον Χριστόφορο Ευθυμίου για την κάλυψη της εκδήλωσης μας με φωτογραφίες και video καθώς και τη φιλοξενία του στο site ROMIANEWS.
Επίσης το μέλος μας, το δικό μας Βασίλη Βελιώτη, για το φωτογραφικό υλικό που εκτός από υπέροχος χορευτής εξελίσσεται και σε σπουδαίο φωτογράφο!!!
Ευχόμαστε σε όλους μια νέα χρονιά, ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΝ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΛΕΥΚΗ ΣΑΝ ΤΟ ΧΙΟΝΙ, ΔΙΑΦΑΝΗ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΖΕΣΤΗ & ΛΑΜΠΕΡΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ !!!
Με εκτίμηση και σεβασμό το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Ιωάννης Μαρτίνης Μαρίκα Γκόνη

Και του χρόνου Ένωση !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: