Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Ζημιές σε όλη την Ήπειρο από το μπουρίνι

Ζημιές και μάλιστα αρκετές άφησε το μπουρίνι που ξέσπασε από το μεσημέρι και σταδιακά χτύπησε το μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου.

Τα περισσότερα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας την οποία στην κυριολεξία σάρωσε ανεμοστρόβιλος.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος μίλησε για πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν χάος κυρίως στην παραλιακή ζώνη υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος,οι αντιδήμαρχοι και το προσωπικό του Δήμου βρίσκεται στα σημεία που εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ζημιές.

Για εικόνα καταστροφής κάνει λόγο και ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης αποτυπώνοντας το χάος που άφησε το μπουρίνι στην παραλία που λίγες ώρες πριν ήταν γεμάτη λουόμενους.

Για αρκετή ώρα έκλεισε η Εθνική Οδός Πρέβεζας Ιωαννίνων από πτώσεις δέντρων. Οι πτώσεις δέντρων είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Ζημιές προκλήθηκαν από την σφοδρότητα της καταιγίδας και στην Πέρδικα Θεσπρωτίας.

Στα Γιάννινα τα περισσότερα προβλήματα προέκυψαν από πτώσεις δέντρων με την Πυροσβεστική να βρίσκεται επί ποδός για την απομάκρυνσής του.

Προβλήματα ωστόσο προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με τρεις σοβαρές βλάβες να αντιμετωπίζονται από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Αργά το απόγευμα ήταν η σειρά της Άρτας. Το μπουρίνι προκάλεσε σε αρκετές περιοχές προβλήματα με πτώσεις δέντρων και ολιγόλεπτα κλεισίματα δρόμων.

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: