Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

«Ναι» από την Περιφέρεια για δύο υδροηλεκτρικά στο Γρεβενίτι

Πράσινο φως για την κατασκευή δύο μικρών υδροηλεκτρικών έργων στο Γρεβενίτι έδωσε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία στη σημερινή της συνεδρίαση, συζήτησε εκτενώς τα θέματα.

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση που είχε προηγηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου το οποίο εκτίμησε ότι θα υπάρξουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή τους. Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος που τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση διευκρίνισε ότι το ένα έργο είναι στα όριο της ζώνης Natura και το άλλο εκτός ζώνης.

«Δεν είμαστε κατά της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είμαστε κατά των ανεμογεννητριών. Στην προκειμένη περίπτωση σεβαστήκαμε την απόφαση της συνέλευσης των κατοίκων του χωριού» ανέφερε ο Δήμαρχος Ζαγορίου.

Την ανάπτυξη τέτοιων έργων υποστήριξε ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος δεν τοποθετήθηκε με την ιδιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου, αλλά με αυτή του μελετητή των δύο έργων.

Όπως είπε οι μελέτες είναι εκτενέστατες και λεπτομερέστατες, τα έργα δεν θα λειτουργούν τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της μείωσης των νερών και τόνισε ότι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα τέτοιων παρεμβάσεων είναι ελάχιστο.

Αντιρρήσεις εκφράστηκαν από τον εκπρόσωπο της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» όπως επίσης από την Λαϊκή Συσπείρωση και την Αριστερή Παρέμβαση.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Βασίλης Γοργόλης αναφέρθηκε σε όλες τις γνωμοδοτήσεις που είχαν προηγηθεί και σημείωσε ότι με τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας δίνεται θετική γνωμοδότηση.

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: