Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Εισήλθαν από την Αλβανία και θανάτωσαν αγριόγιδο στο Πληκάτι!

Από την γειτονική Αλβανία εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος, θανάτωσαν αγριόγιδο στην περιοχή του Πληκατίου Κόνιτσας, το φόρτωσαν σε άλογο που είχαν μαζί τους και πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Όλα αυτά συνέβησαν το πρωί, σύμφωνα με την καταγγελία που κάνει ο Σύλλογος «Αγριόγιδο στα βουνά» που φαίνεται ότι έχει καταγράψει το περιστατικό.Δεν είναι πρώτη φορά άλλωστε που σημειώνεται τέτοια ενέργεια. Πρόκειται για τακτική συνήθεια λαθροκυνηγών από την γείτονα που εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος, θανατώνουν τα προστατευόμενα αγριόγιδα και επιστρέφουν στα χωριά τους.

Κατά το παρελθόν μάλιστα έχει αναφερθεί ακόμη και κυνήγι τους με καλάσνικοφ στις πλαγιές του Γράμμου.

Ο Σύλλογος «Αγριόγιδο στα Βουνά» με αφορμή το πρωινό περιστατικό απηύθυνε δημόσια έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες αρχές να παρέμβουν για τη σύλληψη του λαθροκυνηγού.

«Η άμεση ενέργεια όλων θα βοηθούσε τα μέγιστα στην προστασία της άγριας ζωής και ειδικά στην επιβίωση του εξαντλημένου από το έντονο λαθροκυνήγι πληθυσμού του σπάνιου και προστατευόμενο αγριόγιδου στην συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, στον Γράμμο» αναφέρει και υπογραμμίζει ότι εξ αιτίας της εφόρμησης από την πλευρά της Αλβανίας που συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση ο πληθυσμός συνεχώς μειώνεται.

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: