Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σαλάτα με σύκα


Υλικά
200 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
1 ματσάκι ρόκα
1 πράσινη σαλάτα
1 κολοκύθι μέτριο
2-3 κομμάτια περγαμότο γλυκό
2-3 ραπανάκια
2 κουτ. σούπας αρακά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
1/4 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
6 σύκα
1/4 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
Για τη σάλτσα Βινεγκρετ
80 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μέλι
1/2 κουτ. γλυκού ντοματοπολτέ
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα,
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Χοντροκόψτε με το χέρι τις πρασινάδες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το φρέσκο κρεμμυδάκι ,κολοκυθάκι ,ραπανάκια, αρακά ,και περγαμότο και ανακατέψτε στο μπολ με τα σαλατικά. Προσθέστε και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Σε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει χτυπάτε τα υλικά για τη σάλτσα. Βάλτε τη μισή σάλτσα στα σαλατικά και ανακατέψτε καλά.
Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα σύκα και τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς. Σερβίρετε αμέσως.




Τάσος Τόλης

Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος


Δεν υπάρχουν σχόλια: