Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Τα Τροχαία Ατυχήματα...


Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

Θα ήθελα να αναφερθώ εδώ σε ένα μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται τροχαία ατυχήματα
Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να χάνουμε μια μικρή πόλη σαν την Φιλιππιάδα και να μένουμε σχεδόν αδρανείς. Σε κάθε σπίτι αν ρωτήσεις θα έχει ένα θύμα αν όχι σκοτωμένο, αλλά τραυματία σίγουρα, που και αυτοί είναι περισσότεροι από τους θανόντες.
Σκεφτήκατε τι απώλειες υπάρχουν σε ένα κράτος με τόση υπογεννητικότητα, με ταμεία ασφαλιστικά να υποφέρουν και να έχουν και αυτή την μεγάλη πληγή;
Το Κράτος έκανε ένα βήμα με το ΚΤΕΟ αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε.
Το ΚΤΕΟ έχει την έννοια του ελέγχου του οχήματος για ασφαλή λειτουργία και όχι μια σφραγίδα στην πινακίδα και ξέρετε τι εννοώ.
Τι πρέπει να γίνει για να αποκτήσουμε παιδεία; Να είναι υποχρεωτικό το μάθημα οδικής συμπεριφοράς από το Δημοτικό, να υπάρχουν κάθε μέρα στα κρατικά κανάλια εκπομπές πάνω σε τέτοια θέματα και περισσότερη λεπτομέρεια όσον αφορά την έκδοση και ανανέωση του διπλώματος. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετούν οι γιατροί αφού οι περισσότεροι δεν σε εξετάζουν καν. Σε κάθε ανανέωση διπλώματος να γίνεται εξέταση και στην οδήγηση αφού θα είναι σε κάποια ηλικία έστω μετά τα εξήντα για να δοκιμάζονται τα αντανακλαστικά.
Δεν ξέρω μια ιδέα ρίχνω για τους νέους οδηγούς και για τους ηλικιωμένους να υπάρχει κόφτης τροφοδοσίας έτσι να έχουμε μειωμένες ταχύτητες γιατί κακά τα ψέματα για όλα φταίει η ταχύτητα. Φανταστείτε για να σταματήσει ένα όχημα που τρέχει με 150 χιλιόμετρα θέλει 150 μέτρα. Όσο και αν προχώρησε τα τελευταια χρόνια η τεχνολογία και ας μπήκαν αερόσακοι βελτιωμένα φρένα ενισχυμένα καροσσερί δεν παύει να θέλει προσοχή.
Άλλωστε οι χαμηλές ταχύτητες και με τις μη συνεχόμενες αλλαγές έχεις και οικονομία στα καύσιμα.
Αυτοκίνητο1600 κυβικών με σταθερή ταχυτητα 110 χιλιομέτρων στα 450 χιλιόμετρα έχεις κέρδος 25 ευρώ και αν μετρήσεις με ένα πιεσόμετρο η πίεσή σου θα είναι πιο χαμηλή καθώς και οι παλμοί σου θα είναι και αυτοί χαμηλοί.
Μερικά επαγγέλματα κατατάσσονται σε άκρως επικίνδυνα είναι αυτό του διανομέα [ντελίβερι με τα δίκυκλα ] και οπωσδήποτε το αλκοόλ και να αφήσουμε την ψιλοπερηφάνεια του Έλληνα εγώ πήγα πρώτος.

Τέλος όταν γυρίσουμε σπίτι να ήμαστε όπως φύγαμε γιατί κάποιο αγαπημένο πρόσωπο μας περιμένει. 



Γιώργος Γιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: