Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Δύσκολες ώρες στα σύνορα, οργή εναντίον του Ράμα


Ξεχειλίζει η οργή στις ατελείωτες ουρές της Κακαβιάς. Χιλιάδες πολίτες που περιμένουν υπομονετικά κάτω από τον καυτό ήλιο βάλλουν εναντίον της Κυβέρνησης Ράμα και των αρμοδίων υπουργείων.
Και τους καταλογίζουν βαρύτατες ευθύνες για την εγκατάλειψη πριν περάσουν στο ελληνικό έδαφος.
Το κλίμα έχει επιβαρυνθεί μετά το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε την ζωή σε ένα παιδάκι και την παρέμβαση του πρωθυπουργού μέσω των κοινωνικών δικτύων.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την λύπη του για την κατάσταση και σημείωσε ότι σε επαφή με τις ελληνικές αρχές ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.
Σημειώνει ότι αυτά που συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα των μέτρων για την πρόληψη διάδοσης της πανδημίας ωστόσο οι δηλώσεις του πρωθυπουργού δεν μπορούν να διασκεδάσουν την οργή και την αγανάκτηση καθώς όλοι τονίζουν ότι ήταν επιβεβλημένη η λήψη μέτρων στο αλβανικό έδαφος ώστε να μην σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων.
Μετά από τρεις μέρες όπου τα προβλήματα ήταν εκρηκτικά και το δυστύχημα του Σαββάτου ενεργοποιείται το Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας.
Ο Υπουργός ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ότι θα δημιουργηθούν σημεία ελέγχουν στον οδικό άξονα που οδηγεί στην Κακαβιά προκειμένου να αποφευχθούν οι ουρές οχημάτων και η ταλαιπωρία ανθρώπων κάθε ηλικίας.
Παράλληλα ζητά από τους πολίτες να αναβάλουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια προς την Ελλάδα για μία άλλη χρονική στιγμή και να παραμείνουν στα χωριά κατά μήκος της διαδρομής ωσότου δημιουργηθούν πραγματικές δυνατότητες διέλευσης των συνόρων χωρίς ώρες αναμονής.
«Καλούμε τους πολίτες να κατανοήσουν και να συνεργαστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις και τις άλλες δομές που ασχολούνται με αυτή την ασυνήθιστη κατάσταση» αναφέρει στη δήλωσή του ο Υπουργός.
Η κατάσταση στην Κακαβιά έχει πυροδοτήσει σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης στην Αλβανία με την δεύτερη να υποστηρίζει ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα ώστε να μην σχηματιστούν οι ουρές χιλιομέτρων πριν τον μεθοριακό σταθμό.
Το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων προκλήθηκε από την μαζική επιστροφή που ξεκίνησε πριν τις 16 Αυγούστου οπότε από την πλευρά της Ελλάδας τίθενται σε εφαρμογή νέα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: