Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Ο άντρας που έμεινε ολομόναχος σε ένα ολόκληρο χωριό για να φροντίσει την ηλικιωμένη και άρρωστη μητέρα του


Μόνος σε ολόκληρο χωριό: Πρόκειται για το χωριό Xuenshanshe της επαρχίας Gansu. Το συγκεκριμένο χωριό βρίσκεται στην Κίνα. Ωστόσο, το παράδοξο με τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως διαθέτει μόλις ένα κάτοικο. Ο λόγος γίνεται για τον Liu Shengjia, ο οποίος ζει μόνο σε ένα ολόκληρο χωριό της Κίνας, η οποία αποτελεί την πιο πυκνοκατοικημένη χώρα του κόσμου.

Η ζωή πριν και μετά από το θάνατο της μητέρας του Liu Shengjia

Ο Liu Shengjia ζει μια μοναχική ζωή τα τελευταία δέκα χρόνια. Η μοναδική του παρέα είναι τα λιγοστά του πρόβατα. Κάποτε, υπήρχαν τουλάχιστον 20 οικογένειες που ζούσαν στο Xuenshanshe. Μέχρι το 2006 ωστόσο, οι περισσότεροι από τους κατοίκους μετακόμισαν σε άλλα χωριά είτε λόγω της μείωσης των φυσικών πόρων της περιοχής, είτε λόγω της μοναξιάς.
Ο Liu προτίμησε να μη φύγει για να φροντίζει την ηλικιωμένη μητέρα του. Μετά το θάνατο της μητέρας του, έμεινε μόνος του στο χωριό. Με τα σπίτια του χωριού όλα δικά του, θα μπορούσε να αφήσει το δικό του και να ζήσει σε κάποιο άλλο καλύτερο. Και πράγματι αυτό έκανε όταν το δικό του κατέρρευσε σε μια νύχτα.
Για να απασχολείται με κάτι, άρχισε να εκτρέφει πρόβατα. Και πολύ σύντομα άρχισε να συνηθίζει σε αυτόν τον μοναχικό τρόπο ζωής. Αν και η ζωή του μόνο εύκολη δεν είναι (για να προμηθευτεί τρόφιμα και νερό πρέπει να περπατήσει πάρα πολλά χιλιόμετρα), υποστηρίζει ότι του αρέσει η ηρεμία και η μοναξιά. «Το να ζω μόνος μου στο χωριό δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα. Κάποια μέρα ίσως να μετακομίσω και εγώ σε μια πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή, αλλά αυτό θα γίνει όταν έρθει η ώρα», λέει ο ίδιος.

 Ακολουθούν φωτογραφίες από τον Liu Shengjia και το χωριό XuenshansheΔεν υπάρχουν σχόλια: