Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

ΠΑΡΑΔΟΣΗ:Πως γινόταν η πιτιά που έπηζε το τυρί;



Η πιτιά γίνεται από ένα μικρό αρνάκι ή κατσικάκι που θηλάζει ακόμα, πριν το σφάξουνε. Παίρνουν το στομάχι του , που είναι γεμάτο γάλα, ρίχνουνε μέσα αλάτι, του δένουνε κόμπο τον οισοφάγο και την αρχή του λεπτού εντέρου και το κρεμάνε στον τοίχο να ξεραθεί. Όταν ξεραθεί παίρνουν ένα κομμάτι, το αραιώνουν με νερό, το στραγγίζουν σε μια τσαντίλα και το βάζουν σε ένα μπουκάλι, για να είναι έτοιμη να μπει στο γάλα και πήξει το τυρί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: