Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σαρδέλα στο φούρνο λαδορίγανη


Υλικά για 4 άτομα
400 γρ σαρδέλες καθαρισμένες

Ελαιόλαδο

Λίγη ρίγανη

Ζεστό νερό
1 μεγάλη πατάτα
4 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από ένα λεμόνι



Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους μισού εκατοστού. Μετά κάθε φέτα την κόβουμε πάλι κατά μήκος σε λεπτά μπαστουνάκια πάχους μισού εκατοστού.
Σε ένα ατομικό πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε μια στρώση από τα μπαστουνάκια της πατάτας και προσθέτουμε το 1 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλύπτουμε τις πατάτες για τη σαρδέλα φούρνου ίσα ίσα με ζεστό νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με ένα δεύτερο ατομικό πυρίμαχο σκεύος.




Tolis Anastasios 
Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και στη συνέχεια τί κάνουμε;

Ανώνυμος είπε...

Κάτι λείπει από την συνταγή.