Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Επίσκεψη του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων στην Πλατανούσα



Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, 10-6-2018, στην Πλατανούσα για τα προβλήματα του χωριού αλλά και την προοπτική.
Από πλευράς του Δήμου, επικεφαλής ήταν ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές, οι αντιδήμαρχοι Βαΐτσης Νίκος, Τάτσης Τάκης και Γέροντας Νίκος. Από το χωριό, παρόν το Τοπικό Συμβούλιο και η νέα Δημοτική Σύμβουλος συγχωριανή μας Σοφία Αναστασίου, καθώς οι πρόεδροι των δυο πολιτιστικών συλλόγων και πάρα πολλοί κάτοικοι.
Η συνάντηση έγινε κάτω από ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, λόγω της απώλειας του Αντιδημάρχου και Πλατανουσιώτη Δ. Τσιλογιάννη, κάτι που τονίστηκε ιδιαίτερα από τη Δημοτική Αρχή.
Τη θέση του εκλιπόντος Αντιδημάρχου αναλαμβάνει ως Δημοτική Σύμβουλος η Αναστασίου Σοφία από την Πλατανούσα. Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Δήμαρχος, αναλαμβάνει και ο ίδιος προσωπικά Δημοτικός Σύμβουλος Πλατανούσας, ώστε να καλυφθεί το τεράστιο κενό.
Από πλευράς έργων, έγινε πλήρη ανάλυση των έργων που είναι σε εξέλιξη, όπως το Αθλητικό Κέντρο, ασφαλτοστρώσεις, επενδύσεις τοιχίων, μονοπάτια, νεροτριβή κλπ., τα οποία θα τελειώσουν όλα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Από τη Δημοτική Αρχή ζητήθηκε να γίνει σχεδιασμός από το χωριό των επόμενων μεγάλων έργων, τα οποία θα αλλάξουν τη μορφή της Πλατανούσας. Ένα από αυτά είναι η αντικατάσταση του παλιού υδραγωγείου.
Επίσης, το κλιμάκιο επισκέφτηκε το συνοικισμό Ζωοδόχου Πηγής, για να εντοπίσει από κοντά τα προβλήματα των εκεί κατοίκων.
Από το τοπικό συμβούλιο ανακοινώθηκε προς τη Δημοτική Αρχή ότι το Αθλητικό Κέντρο Πλατανούσας θα φέρει το όνομα «Δ. Τσιλογιάννης».
Ευελπιστούμε όλα αυτά τα έργα να πραγματοποιηθούν και να μη μείνουν μόνο στα λόγια και στα χαρτιά.

Κώστας Μπατσής

Δεν υπάρχουν σχόλια: