Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Καλοτάξιδη...Η Ιόνια Οδός μπήκε στην καθημερινότητα των Ηπειρωτών!!! ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


Η Ιόνια μπήκε πλέον στην καθημερινότητα και των Ηπειρωτών.Ο νέος αυτοκινητόδρομος, που ήταν αίτημα πολλών ετών, γίνεται πραγματικότητα. Στην κυκλοφορία παραδόθηκε το πρώτο τμήμα από την Πέρδικα μέχρι την Καμπή της Άρτας. Πρόκειται για 37 χιλιόμετρα νέου οδικού άξονα που ενοποιείται με την παράκαμψη Φιλιππιάδας- Άρτας, δημιουργώντας ένα ενιαίο τμήμα αυτοκινητοδρόμου, συνολικού μήκους 51 χιλιομέτρων.
Τα εγκαίνια του δρόμου έκανε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, στην γέφυρα Τσαγκαρόπουλου, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες που έχουν κατασκευαστεί σε όλο το μήκος της Ιόνιας


Το μήκος της γέφυρας ανέρχεται στα 447 μέτρα και θεωρήθηκε ως μία από τις πιο δύσκολες στην κατασκευή.
Έγινε με τη μέθοδο της προβολοδόμησης, η οποία εφαρμόζεται σε παρόμοιου τύπου έργα.
Αποτελείται από εννέα μεσοβάθρα και το ύψος της είναι αυτό που της προσδίδει ακόμη πιο εντυπωσιακό χαρακτήρα.
Το τμήμα Καμπή-Πέρδικα έχει τέσσερις ανισόπεδους κόμβους, στη Φιλιππιάδα, στον Γοργόμυλο, στον Αμμότοπο και στο Τέροβο, ενώ διαθέτει και έναν σταθμό διοδίων, στο Τέροβο. Ο σταθμός δεν θα λειτουργήσει σε αυτή την φάση αλλά με την επίσημη έναρξη λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου.



Τον υπουργό καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Νέας Οδού Μιχάλης Γουρζής, ο οποίος έκανε γνωστό ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα παραδοθεί το τμήμα από το Αντίρριο μέχρι την Αμφιλοχία και στη συνέχεια το τμήμα από την Πέρδικα μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας. Τελευταίο αναμένεται να παραδοθεί το τμήμα από την Αμφιλοχία μέχρι το Μενίδι της Άρτας, καθώς υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες σε ένα κομμάτι του δρόμου μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων στη θέση "Kρίκελο". Το σημείο αυτό κρατά δεσμευμένα 27 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου.
Ο Υπουργός Υποδομών μίλησε για μία ιδιαίτερα μέρα για την Ήπειρο καθώς παραδίδεται ένα μεγάλο τμήμα της Ιόνιας που συμβάλλει στην άρση της απομόνωσης και την δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών για την περιοχή.
"Ο προγραμματισμός για τις μεγάλες υποδομές ολοκληρώνεται και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε το έργο σύνδεσης των Ιωαννίνων με την Κακαβιά όπως και το εσωτερικό δίκτυο της Ηπείρου. Η Ήπειρος θα ανακτήσει την αίγλη της και οι Ηπειρώτες θα μπορέσουν να ξανακτίσουν την Ελλάδα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.
Ο Υπουργός τέλος ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδη και να μην συμβεί ούτε ένα μικρό ατύχημα.
aionia egkt1
aionia egkt2
aionia egkt3
aionia egkt5

Δεν υπάρχουν σχόλια: