Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Άρτα- Γιάννινα… Ήρθε η ώρα της Ιόνιας… Στην κυκλοφορία το τμήμα από Καμπή μέχρι Πέρδικα! ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με πυρετώδεις ρυθμούς ρυθμίζονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες, για την παράδοση του τμήματος της Ιόνιας Οδού από την Καμπή Άρτας μέχρι την διασταύρωση της Σκλίβανης με την Εθνική.
Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου που παραδίδεται στην Ήπειρο.. Μάλιστα το Υπουργείο Υποδομών δίνει συμβολικό χαρακτήρα, αποφασίζοντας να το δώσει στην κυκλοφορία, μία ημέρα μετά την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη.
Για τον λόγο αυτό άλλωστε θα βρεθεί στα Γιάννινα ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος θα κάνει και τα εγκαίνια.
aionia perdika1
Ο αυτοκινητόδρομος είναι πανέτοιμος και οι εργασίες επικεντρώνονται στις προσβάσεις προς την Εθνική Οδό, τα σημεία δηλαδή που θα αποτελούν τις προσωρινές λύσεις, ωσότου αποπερατωθεί σε όλο του το μήκος.
Το τμήμα από την Καμπή μέχρι την Πέρδικα (διασταύρωση Σκλίβανης, όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε) θα συμπεριλάβει και την υφιστάμενη παράκαμψη Άρτας- Φιλιππιάδας. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο τμήμα μήκους 53 χιλιομέτρων.
aionia perdika3
aionia perdika5
Το τμήμα Καμπή-Πέρδικα έχει τέσσερις ανισόπεδους κόμβους, στη Φιλιππιάδα, στον Γοργόμυλο, στον Αμμότπο και στο Τέροβο, ενώ διαθέτει και έναν σταθμό διοδίων, στο Τέροβο. Ο σταθμός δεν θα λειτουργήσει σε αυτή την φάση αλλά με την επίσημη έναρξη λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου.
aionia perdika6
Συνάμα με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο βόρειο τμήμα της Ιόνιας, αυτό από το στρατόπεδο του Αβγού μέχρι την διασταύρωση με την Εγνατία Οδό, που γίνεται στην Κοσμηρά. Και στο τμήμα αυτό, όπου υπήρξαν καθυστερήσεις εξ αιτίας των απαλλοτριώσεων, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και ήδη ο νέος αυτοκινητόδρομος προχωρά.
aionia perdika8
aionia perdika9

Δεν υπάρχουν σχόλια: