Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ο Σύλλογός Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης "Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων" έδωσε το παρόν σε εκδήλωση του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου της Ξάνθης για το έπος του ΄40



Την Τρίτη 27η Οκτωβρίου 2015, στις 19:00 το απόγευμα , πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση από τους μαθητές  , στο Αμφιθέατρο του 3ου Ενιαίου Γενικού Λυκείου της Πόλεως , προς τιμήν και μνήμην των ηρωικών πεσόντων του Έπους του 1940 .


Ο Σύλλογός Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης "Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων" προβάλλοντας την παράδοση , τον πολιτισμό και τιμώντας τους ήρωες του 40 μετά από πρόσκληση των διοργανωτών έδωσε το παρόν στην εκδήλωση με το χορευτικό τμήμα .
Οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα και η Χορωδία του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου  , έψαλλαν ύμνους της Εορτής και τραγούδια. Την εκδήλωση πλαισίωναν εκτός από  το χορευτικό του Συλλόγων Ηπειρωτών Νομού  Ροδόπης "Άγιός Γεώργιος ο εξ Ιώαννινων",  τα χορευτικά των Ποντίων του Νομού Ξάνθης και της Κρητικής Αδελφότητος Ξάνθης , χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς της Πατρίδας μας.
Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων 


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων ,  αναφέρθηκε στο λόγο Του για το νόημα της Εορτής , ευχαριστώντας και συγχαίροντας τους μαθητές της Εκκλησιαστικής Σχολής και τους Προέδρους και τα μέλη των Χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων για την όλη διοργάνωση της Εκδήλωσης

Ο διευθυντής του σχολείου Πρωτ. Στέφανος Τρασανίδης με τα μέλη του Συλλόγου Κουκού Ράνια και Μπίστα Αργύριου















Δεν υπάρχουν σχόλια: