Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Κυβερνητική επίδειξη ''κοινωνικής ευαισθησίας επί δικαίων και αδίκων'', εις βάρος της ΔΕΗ


Συστάσεις «κοινωνικής ευαισθησίας» προς τη ΔΕΗ έκαναν χθες ανώτατα στελέχη του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με αφορμή καταγγελίες καταναλωτών για διακοπή της ηλεκτροδότησής τους, ενώ οι οφειλές τους δεν ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ. Τα ίδια στελέχη, προσπερνώντας τις επιπτώσεις στη ΔΕΗ και τη βιωσιμότητά της που απειλείται υπό το βάρος των άνω των 2,3 δισ. ευρώ ανεξόφλητων οφειλών, ανέβασαν μάλιστα τους τόνους εξαπολύοντας καταγγελίες και απειλές κατά υπαλλήλων και διευθυντών της ΔΕΗ, με την υποψία και μόνο της παράβασης των οδηγιών που έχει δώσει η διοίκηση της επιχείρησης για τις διακοπές ρεύματος. Ανέφεραν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει ζητήσει από τη ΔΕΗ αναλυτικά στοιχεία για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος καταναλωτών με χαμηλές οφειλές και έκαναν λόγο για πιθανό «υπερβάλλοντα ζήλο» κάποιων υπαλλήλων ή ακόμα και «πολιτικού σαμποτάζ» κατά της κυβέρνησης, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα περιστατικά επιβεβαιώνονται.


Πρόκειται για τη δεύτερη δημόσια παρέμβαση του υπουργείου για το θέμα των διακοπών ρεύματος, εμφανώς υποκινούμενη από την αποφυγή του πολιτικού κόστους που προκαλεί ο θόρυβος από την πρώτη στοχευμένη προσπάθεια της ΔΕΗ να περιορίσει κυρίως τα φαινόμενα των «σκοπίμως κακοπληρωτών» που εκμεταλλεύονται το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας. «Το υπουργείο έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στη ΔΕΗ για τις αποκοπές ρεύματος. Πρέπει να τηρήσει αυστηρά το όριο αποκοπής ρεύματος για ανεξόφλητες οφειλές άνω των 1.000 ευρώ. Το αναγκαίο συμμάζεμα θα πρέπει να γίνει μαζί με την αναγκαία κοινωνική ευαισθησία», τόνιζαν χθες κύκλοι του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που χρωστάει στη ΔΕΗ 300-400 ευρώ.


Εμφανής ήταν η ενόχληση της ΔΕΗ από τις σχετικές δηλώσεις, κύκλοι της οποίας, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν περί αποκοπών πελατών με χαμηλές οφειλές, επισήμαναν ότι, χωρίς να αποκλείεται περίπτωση σφάλματος, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και του ΔΕΔΔΗΕ ενεργούν με τον προσήκοντα επαγγελματισμό στο πλαίσιο υπηρεσιακών εντολών και οδηγιών, επιδεικνύοντας παράλληλα τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία και ευελιξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: