Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ζητούνται πρωτογενείς δράσεις και παρεμβάσεις για την προβολή και αξιοποίηση της Λίμνης Ζηρού


Πως μπορεί να εκλάβει ένας σκεπτόμενος πολίτης, την πραγματικότητα που ακολουθεί;

Η λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα, μετράει περίπου εξήντα χρόνια ιστορία και αποτελεί σήμερα τον πρώτο προορισμό, σε επίπεδο πόλεων με λίμνες και η Λίμνη Ζηρού, που μετράει αιώνες ιστορία, ν' ακολουθεί την προσπάθεια που οι παράγοντες εκείνης της περιοχής κάνουν, ώστε να κερδίσουν περισσότερα, μέσα από μια πιο μαζική διαδικασία, στην οποία θέτουν ως συνεργάτες, μάλλον συμπαραστάτες είναι ο σωστός όρος που πρέπει να χρησιμοποιηθεί και τις άλλες πόλεις που έχουν λίμνες.
Είναι η κακοδαιμονία, που δεν επιτρέπει στην περιοχή μας, να κάνει ένα βήμα μπροστά και να γίνει ανταγωνιστική άλλων πόλεων της πατρίδας μας, που με λιγότερα. δώρα απ' την φύση και την ζωή, έχουν ήδη κάνει σημαντικά βήματα μπροστά.
-Όμως πόσο θα πάει αυτή η κακοδαιμονία;
Αν μιλήσουμε ειδικά για την περιοχή Φιλιππιάδας, με το. δώρο της φύσης που έχει να διαχειριστεί, θα πάει πολύ ακόμα, για τον απλούστατο λόγο, ότι όσα δεν έγιναν δεκαετίες ολόκληρες, το χαρακτηριστικό των οποίων ήταν οι πολλές ευκαιρίες, δεν μπορεί να γίνει σε λίγα χρόνια και με ηγεσία, η οποία δεν δημιουργεί πρωτογενώς, το πρόγραμμα στο οποίο θα βασίσει την προσπάθειά της, αλλά επιχειρεί ως ακόλουθος άλλων διαδικασιών, να πετύχει κάτι.
Γιατί στο δίκτυο πόλεων με λίμνες, που εντάχτηκε πρόσφατα ο Δήμος Ζηρού, δεν προήλθε ως ο πρωτοπόρος, ο οποίος και θα καθορίσει στρατηγική και εξελίξεις, αλλά ως ακόλουθος, που θα πρέπει να τηρήσει αποφάσεις, οι οποίες δεν ξέρουμε αν στην παρούσα φάση υπηρετούν το σύνολο ή τις προχωρημένες διαδικασίες, που σε πρώτη φάση, θ' αναδείξουν έτι περισσότερο, την δική τους περιοχή, για να περιμένουν οι υπόλοιπες πόλεις στην σειρά.
Είναι απλή η σκέψη και σε ευθεία αναλογία με την λογική που σημαίνει πως αν ο Δήμος Ζηρού, έχει τάξει ως στόχο θητείας την ανάδειξη της Λίμνης Ζηρού, θα πρέπει να πορευτεί αρχικά με πρωτογενείς διαδικασίες και ιδέες, οι οποίες θα τρέξουν, για να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονται άλλες πόλεις με λίμνες και μετά, θα είναι εύκολη η συνεργασία, για περισσότερες κατακτήσεις, τις οποίες άλλωστε ζητούν τώρα οι πόλεις, που αποτελούν το δίκτυο. Δεν μπορεί κανένας να συγκρίνει την πορεία της τεχνητής Λίμνης Πλαστήρα, με την πορεία της Λίμνης Ζηρού.



Επιμύθιον. Να μην αποτελέσει η συμμετοχή του Δήμου Ζηρού, στο δίκτυο πόλεων με λίμνες, ως πανάκεια και να θεωρηθεί ότι η συμμετοχή και μόνο, υπηρετεί τον αγώνα που πρέπει ν' αρχίσει για την προβολή της Λίμνης, η οποία προβολή, θα φέρει και τα αποτελέσματα. Ν' αρχίσει πρωτογενώς, η διαδικασία προβολής και ανάπτυξης δράσεων, ώστε ν' αποτελέσει προορισμό και να λειτουργήσει υπέρ της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: