Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ηπειρώτικο παλαιωμένο τσίπουρο:Το απόσταγμα που θα κάνει τον ...Σκωτσέζο να υποκλιθεί στη γεύση του!!!Δοκιμάσετε και εσείς το βραβευμένο παλαιωμένο τσίπουρο της ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, στην "Κάβα 800" στα Ιωάννινα


Στην  αμπελουργική ζώνη της Ζίτσας, καλλιεργείται η ποικιλία αμπέλου «Ντεμπίνα».Η συγκεκριμένη ποικιλία  δίνει  ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Όσες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν από μεγάλους και επώνυμους αμπελουργούς της χώρας μας να καλλιεργήσουν την συγκεκριμένη ποικιλία, άλλες περιοχές, απέτυχαν! Απέδωσε μεν καρπούς,  αλλά τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά δεν είχαν απολύτως καμία σχέση με αυτά που παράγονται στην περιοχή της Ζίτσας.Πέρα όμως από το εκλεκτό κρασί της περιοχής,μια νέα τάση premium Ηπειρωτικών  αποσταγμάτων από την Νπεμπίνα, διεκδικεί το χώρο της στην αγορά και φέρνει πρωτοποριακές και δημιουργικές ιδέες για ξεχωριστές απολαύσεις  και δυνατότητες για μια διεθνή καριέρα!

Στο Οινοποιείο της ΖΟΙΝΟΣ,στην Ζίτσα Ιωαννίνων,η σταφυλομάζα μετά τη διαδικασία της ζύμωσης τοποθετείται σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες κι ακολουθεί αργή διπλή απόσταξη σε ήπια θερμοκρασία. Κατά τη διαδικασία της δεύτερης απόσταξης, γίνεται διαχωρισμός σε τρία κλάσματα κεφαλή-καρδιά και ουρά, όπου και απομονώνεται μόνο η καρδιά. Με αυτόν τον τρόπο παράγουν την «Ψυχή της Ντεμπίνας». Το απόσταγμα παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον ένα χρόνο, οπότε και μας δίνει το παλαιωμένο τσίπουρο,με πλούσιο πυκνό άρωμα εσπεριδοειδών, μήλου, αχλαδιού και κανέλας. Βελούδινη αίσθηση στο στόμα πλαισιωμένη από αρώματα βανίλιας και εσπεριδοειδών.

Δοκιμάσετε και εσείς  το βραβευμένο παλαιωμένο τσίπουρο της ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ στην Κάβα 800 στα Ιωάννινα.
ΚΑΒΑ 800 Δωδώνης 31 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 64800

Δείτε ένα video για το Οινοποιείο και τα κρασιά Ζίτσας


Δεν υπάρχουν σχόλια: