Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Παραλία Κεραμίδι Σαγιάδας Θεσπρωτίας
Δείτε τα video


Το Κεραμίδι (τοποδείκτης) είναι η παραλία της Σαγιάδας με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.  Το Κεραμίδι είναι μια αρκετά καλά οργανωμένη παραλία. Αυτό φαίνεται αμέσως μόλις την αντικρίσει κανείς και από το δρόμο που περνάει από πάνω της.


 Το Κεραμίδι είναι πιο κοντά στο λιμάνι (λιγότερο από 4 χλμ.) και συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο. Λίγο πιο πέρα υπάρχει και χώρος για τροχόσπιτα αλλά η πρόσβαση γίνεται από διαφορετικό δρομάκι (χωματόδρομο) λίγο μετά από το δρόμο που οδηγεί στο πάρκινγκ. Το κομμάτι της παραλίας των τροχόσπιτων χωρίζεται από την κύρια παραλία από λίγα βραχάκα, έτσι τα δύο τμήματα είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. 
Τα καλά νέα φαίνονται από την αρχή. Πρώτα πρώτα σας υποδέχεται ένα ασφαλτοστρωμένο πάρκινγκ απ' έξω που χωράει αρκετά αυτοκίνητα. Δίπλα ακριβώς από την είσοδο υπάρχουν τουαλέτες, ενώ μόλις κατεβείτε τα σκαλιά της εισόδου του beach bar θα δείτε πολλά τραπεζοκαθίσματα κάτω από τις τέντες του. 

Τα πολλά σκέπαστρα σε συνδυασμό με τη σκιά των δέντρων σε αρκετά σημεία, προσφέρουν ένα δροσερό περιβάλλον. Ευχάριστη έκπληξη μεταξύ άλλων παιχνιδιών ήταν και δύο τραπέζια μπιλιάρδου κάτω από ένα από τα σκέπαστρα του beach bar.
Στην παραλία τώρα. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Δεν συγκράτησα ακριβείς τιμές αλλά θυμάμαι ότι δεν ήταν παράλογες. Η παραλία έχει άμμο και χαλίκι μέσα και έξω από το νερό αν και μέσα μπορεί να συναντήσετε κατά τόπους και πιο χοντρά βότσαλα. Στην είσοδο στο νερό έχει ψιλή σκούρα άμμο. Τα νερά βαθαίνουν αρκετά ομαλά και είναι καθαρά.

Αν συνεχίσετε την περιήγησή σας στους χώρους, θα δείτε ότι από υποδομές είναι καλά εξοπλισμένη η παραλία. Υπάρχει παιδική χαρά, ντους, αποδυτήρια κ.ά. Αν οι χώροι που προορίζονταν για πράσινο ήταν όντως πράσινοι με γκαζόν, θα ήταν ένας μικρός παράδεισος για την περιοχή. Αλλά ακόμα και έτσι χωρίς αυτές τις μικρές λεπτομέρειες αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για κολύμπι και φραπεδάκι πριν ρίξετε τις μάσες σας στις ψαροταβέρνες του λιμανιού της Σαγιάδας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: