Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό!
Οι τράπεζες έκλεισαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ομοίως και το λουκέτο στο Χρηματιστήριο. Οι ανυπολόγιστες ζημίες που υπέστησαν πολίτες και επιχειρήσεις από την τραπεζική αργία είναι προφανώς «νόμιμες».

Είναι νόμιμο η Διοίκηση να απεργάζεται σενάρια για παράλληλο νόμισμα, παράλληλο τραπεζικό σύστημα, «παράλληλη χώρα»; 
Από τη στιγμή που δεν τα θέτει σε εφαρμογή, μπορεί να κάνει σχέδια και για εποικισμό του Άρη, με παραλληλόγραμμα διαστημόπλοια. 
Είναι νόμιμο οι βουλευτές της συμπολίτευσης να καταψηφίζουν τα κρίσιμα νομοσχέδια, αλλά παράλληλα να «στηρίζουν» την Κυβέρνηση; 
Ψηφίζουν «κατά συνείδηση» και καμία δεδηλωμένη δεν χάνεται από τη στιγμή που καταγράφεται ευρύτατη διακομματική πλειοψηφία με τη συμμετοχή και των «ασυνείδητων»
Όχι απλά δεν απαγορεύεται αλλά είναι περίπου «Θεσμός» κάποιοι να εκτοξεύουν πάσης φύσεως κατηγορίες για έναν αρχηγό κόμματος που παραιτείται. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν ευεργετηθεί από αυτόν. 
Περαιτέρω: Ο λόγος που ο Άκης βρίσκεται ακόμη στη φυλακή βασικά είναι η καλή υγεία του. Χρήση του Νόμου που τελικά δεν αφορούσε τον Ξηρό, έκανε ο «φτερωτός γιατρός» και από τις δηλώσεις του έμεινε η σαφής και προπαντός νόμιμη αναπηρία του, άνω του 67%. 
Ας μη μιλήσουμε για όσους τυγχάνει να είναι συγγενείς Υπουργών, οι οποίοι έγκαιρα και νόμιμα αποσύρουν τις καταθέσεις τους, συζύγους «επαναστατών» που έχουν κάνει τον συνδικαλισμό επάγγελμα, βουλευτές με απίστευτους λογαριασμούς στο εξωτερικό, που προτρέπουν το λαό στην «επανάσταση». Εναντίον των βολεμένων, ήτοι αυτών των ιδίων; 
Και ασφαλώς καμία από αυτές τις συμπεριφορές δεν διώκεται από τον Νόμο. 
Ούτε ο πολιτικός τσαρλατανισμός είναι ποινικά κολάσιμος, ούτε η πλήρης αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων. 
Δεν υπάρχει διάταξη που να απαγορεύει να επικαλείται κανείς λόγια και έργα ιστορικών προσώπων. 
Με όλα αυτά που ακούμε και διαβάζουμε το τελευταίο διάστημα δύο τινά συμβαίνουν: Ή υπάρχουν στην πολιτική ζωή οι μετενσαρκώσεις του καλόγερου Σαμουήλ (Κούγκι), του Βελουχιώτη και του Καραϊσκάκη ή κάποιοι καλύπτουν την ευτέλεια και τη μικρότητα τους πίσω από ιστορικά πρόσωπα, που δεν έχουν καμία σχέση με τις σημερινές οικονομικές και πολιτικές συνθήκες. 
Επίσης δεν προκύπτει από πουθενά, ότι αν ζούσαν σήμερα θα ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ή ότι θα επιθυμούσαν να καπηλεύονται το όνομα τους, οι Κυβερνητικοί που δεν θα προσκυνούσαν την Τρόικα, αλλά μόλις αυτή έγινε «κουαρτέτο» είπαν χαλάλι. 
Και το διαρκές ρουσφέτι με τις κρατικές θέσεις καλύπτεται διαρκώς από Υπουργικές αποφάσεις. 
Τρισκατάρατα τα Μνημόνια και οι απαιτήσεις των δανειστών, αλλά μία από αυτές είναι και η αποπολιτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα, που δεν βρέθηκε κανείς ημεδαπός πολιτικός να πράξει, όταν σκίζαμε από εθνική κυριαρχία. 
Ο Βουλγαράκης, ο οποίος επανήλθε μετά από καιρό στη δημοσιότητα είπε χρόνια πριν -πρώιμα και για δική του υπόθεση- μια μεγάλη διαχρονική αλήθεια για το οργανωμένο κράτος μας: 
«Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». 
Οι ηθικολόγοι και ηθικολάγνοι έπεσαν να τον φάνε για την κυνική παραδοχή. Για να γίνουν κυνικότεροι, όταν βρέθηκαν στα πράγματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: