Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Στη δημοσιότητα οι παλιές φωτογραφίες της μαμάς Βαρουφάκη


  • Γλυκιές αναμνήσεις: Η κυρία Βαρουφάκη, έχει παρκάρει έξω από ένα σπίτι φιλελεύθερων κομμουνιστών, και ετοιμάζεται για επίσκεψη. (Digital Artwork: Αλέξανδρος Μπενβενίστε) 
Απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν την ειλικρίνεια της εξομολόγησής του σχετικά με το ακροδεξιό παρελθόν της μητέρας του, έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, φέρνοντας στο φως αδειάσειστες φωτογραφικές αποδείξεις.



Αποκάλυψε ότι η μητέρα του ήταν παλιά μέλος Ακροδεξιάς Τρομοκρατικής Οργάνωσης και τον λοιδόρησαν. Κάποιοι μάλιστα έφτασαν μέχρι του σημείου να μην τον πιστέψουν (!), λες και ό,τι έχει πει μέχρι τώρα δεν είναι αλήθεια.

Όμως αυτή τη φορά, ο Γιάννης Βαρουφάκης τους επιφύλασσε μια απάντηση που δεν χωράει αμφισβήτηση: Έδειξε φωτογραφίες-ντοκουμέντα της μητέρας του, στις οποίες φαίνεται καθαρά να εξασκεί το ακροδεξιό χόμπι της, με διάφορα όπλα!

Εδώ η κυρία Ελένη Βαρουφάκη, προσπαθεί να πείσει τον μικρό Γιάννη να φάει το φαγητό του, γιατί αλλιώς θα τον πυροβολήσει σαν παλιοκομμούνι.

Γιατί, όπως όλα τα παιδιά, κρατούν με τρυφερότητα τις παλιές φωτογραφίες των γονιών τους, έτσι και ο Γιάνης Βαρουφάκης, έχει κρατήσει τις εικόνες από την καθημερινότητα με τη μητέρα του.


Μέσα από τις φωτογραφίες, βγαίνει η απλή καθημερινότητα της οικογένειας, καθώς οι πολιτικές προτιμήσεις της μητέρας, δεν φαίνεται να την εμπόδισαν σε τίποτα να κάνει όσα πρέπει να κάνει μια μητέρα. 

Η κυρία Βαρουφάκη, ενώ ετοιμάζεται να πάει στο σχολείο για να παραλάβει τον έλεγχο του μικρού Γιάνη. 

Μάλιστα, λέγεται ότι ήταν εκείνη που τον έπεισε να ξυρίσει το κεφάλι του, αφού το ξυρισμένο κρανίο τύπου skinhead δεν ήταν καθόλου σπάνιο στους κύκλους της.

Η κυρία Βαρουφάκη παίζει το παιχνίδι «ποιο παιδάκι θα γλιτώσει;» με τους έγχρωμους φίλους του γιου της στην πίσω αυλή του σπιτιού.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)



Νίκος Ζαχαριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: