Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Tην "πόρτα" ...έδειξε και η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας, στο... "συνέδριο" του αυτοαποκαλούμενου Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού



Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν: "Δεν υπάρχει κανένα θέμα που αφορά τους Ηπειρώτες του Εξωτερικού στο πρόγραμμα του Συνεδρίου"


Αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για εξυπηρέτηση άλλων... συμφερόντων και όχι τον συντονισμό των απόδημων Ηπειρωτών και τα προβλήματά τους, η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας, έριξε μια μεγαλοπρεπή... "πόρτα" στην εξ Αμερικής πρόσκληση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού να παραβρεθούν στο 3ο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα Γιάνενα.

 Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στην απαντητική τους επιστολή προς την οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου, στο πρόγραμμα του Συνεδρίου, δεν υπήρχε κανένα θέμα που να αφορά τους Ηπειρώτες του Εξωτερικού και ελάχιστη μονο αναφορά στο Βορειοηπειρωτικό! Ταυτόχρονα, αποκαλύπτουν την ανοργανωσιά που επικράτησε σε αυτό, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, έλαβαν την πρόσκληση για να έρθουν από την Αυστραλία, μόλις τρεις ημέρες πριν την έναρξη των εργασιών του! 



Αναλυτικά, στην απαντητική επιστολή της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας αναφέρονται τα εξής:

 "Δυστυχώς, δεν μπορούμε, λόγω απόστασης και του γεγονότος ότι λάβαμε την πρόσκληση να συμμετέχουμε στο συνέδριο 3 μόλις μέρες πριν την έναρξή του (!), να παραβρεθούμε. Επίσης εκφράζουμε την ανησυχία μας για το ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα που αφορά τους Ηπειρώτες του Εξωτερικού στο πρόγραμμα του Συνεδρίου και ελάχιστη μονό αναφορά στο Βορειοηπειρωτικό!

 Εμείς οι Ηπειρώτες τους εξωτερικού αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα επικοινωνίας και διατήρησης της εθνικής μας ταυτότητας. Τίποτε δεν υπάρχει στο πρόγραμμα για αυτό το τόσο ζωτικό ζήτημα! Αναρωτιόμαστε αν πράγματι τα συνέδρια αυτά έχουν ως σκοπό τον συντονισμό των απόδημων Ηπειρωτών, ή την εξυπηρέτηση ορισμένων άλλων συμφερόντων... Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία. Ελπίζουμε η θεματολογία του επόμενου συνεδρίου όμως, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και ανησυχίες των Ηπειρωτών του Εξωτερικού.

 Με πατριωτικούς χαιρετισμούς, Κωνσταντίνος Καλυμνιός, 
Γραμματέας Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: