Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Εκτεθειμένος ο Δημήτρης Τσουμάνης, για να υποστηρίζει τον νεοεκλεγέντα φίλο του Δήμαρχο Πάργας Αντώνη Νάστα, από τροπολογία για μη έκπτωση από το αξίωμα Δημάρχων που παραπέμπονται για σοβαρά αδικήματα

tsoumanis2

DSCN1449

Εκτεθειμένος έμεινε ο βουλευτής της Ν.Δ Νομού Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης, ο οποίος μαζί με άλλους βουλευτές της Ν.Δ. υπέβαλαν αίτημα για να περάσει μια τροπολογία στο τμήμα διακοπών της βουλής, σε άσχετο νομοσχέδιο, με την οποία θα άλλαζε το νομικό καθεστώς που αφορά τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, που έχουν παραπεμφθεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
Με το καθεστώς που ισχύει σήμερα ένας Δήμαρχος π.χ. που έχει εκλεγεί, εκπίπτει από αξίωμα του αμέσως,  εφόσον έχει παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για ένα τέτοιο αδίκημα. Η τροπολογία που πρότεινε ο τοπικός μας Βουλευτής με τους άλλους 9 συναδέλφους του προέβλεπε να εκπίπτουν οι αιρετοί  μετά την αμετάκλητη καταδίκη τους από τα αρμόδια δικαστήρια.

Αυτή η τροπολογία προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων καθώς γνωρίζουμε ότι για να τελεσιδικήσει μια απόφαση στη Δικαιοσύνη σε βαθμό Αρείου Πάγου, χρειάζεται 8 με 10 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει λήξει η θητεία του αιρετού και δεν θα έχει διοικητικές κυρώσεις για την πράξη του.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και η Βουλή στην οποία παραπέμφθηκε το αίτημα, απέρριψαν την τροπολογία και έτσι παραμένει το νομικό καθεστώς που ισχύει σήμερα.
Η συνυπογραφή του Δημήτρη τσουμάνη σε αυτή την τροπολογία δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για ένα ρουσφέτι προσωπικού του φίλου, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Πάργας Αντώνη Νάστα, ο οποίος έχει παραπεμφθεί τελεσίδικα για παράβαση καθήκοντος σε βάρος Δήμου. Είναι ένα από τα αδικήματα για τα οποία προβλέπεται «έκπτωση» και που όπως βλέπετε στο απόσπασμα της τροπολογίας που δημοσιεύουμε και που δεν πέρασε από τη Βουλή, γίνεται ειδική μνεία για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: