Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

«Η Πεντάμορφη και το τέρας» στην Πρέβεζα. Μια παράσταση για παιδιά στο Δημοτικό Κηποθέατρο την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 στις 21:15', από το ''Θέατρο του Βορρά''.

«Η Πεντάμορφη και το τέρας» στην Πρέβεζα

Το ''Θέατρο του Βορρά'' παρουσιάζει μια παράσταση για παιδιά «Η Πεντάμορφη και το τέρας» στο Δημοτικό Κηποθέατρο  «Γ. ΡΙΤΣΟΣ» την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 στις 9:15 μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο
Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια επαρχιακή πόλη ζούσε ο Σεβαλιέ με τις δυο του κόρες. Λίγο πρίν φύγει για ταξίδι ρωτάει και τις δυο τι δώρο θέλουν να τους φέρει όταν επιστρέψει. Η πρώτη θα ζητήσει ρούχα και κοσμήματα, ενώ η μικρότερη θα ζητήσει ένα τριαντάφυλλο. Στο δρόμο της επιστροφής, ο Σεβαλιέ θα χαθεί στο δάσος και θα βρεθεί σε ένα μαγεμένο κάστρο, όπου ζει ένα τέρας. Εκεί, θα δει το πιο όμορφο τριαντάφυλλο, που μπορεί να φανταστεί κανείς και θέλοντας να κρατήσει την υπόσχεσή του θα προσπαθήσει να το πάρει. Μπροστά του όμως εμφανίζεται το τέρας και προκειμένου να του χαρίσει τη ζωή, πρέπει να του δώσει μια του κόρη.
Κάπως έτσι ξεκινάει μια ιστορία, που από την αντιπάθεια θα καταλήξει στην αγάπη. Μια αγάπη, που καταφέρνει να κοιτάξει κάτω από την επιφάνεια και να βρει την πραγματική ομορφιά σε αυτό, που κρύβει το τέρας μέσα του.
Ο παραμυθένιος κόσμος της Πεντάμορφης ζωντανεύει σε μία μαγική παράσταση, πλημμυρισμένη από μουσική και χορό, κοστούμια και φωτισμούς που μας οδηγούν στο όνειρο. Με μία φρέσκια διασκευή, βασισμένη στο γνωστό παραμύθι της Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont και ειδικά προσαρμοσμένη για παιδιά, η Πεντάμορφη και το Τέρας υπόσχεται στιγμές γέλιου, τρυφερότητας και συγκίνησης.
Την παράσταση, η οποία θα ταξιδέψει σε πάνω από 40 πόλεις της Ελλάδας ( από τέλος Ιουνίου έως αρχές Σεπτέμβρη) υπογράφει η ίδια δημιουργική ομάδα του Πήτερ Πάν, η οποία κατάφερε να κλέψει πέρυσι τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών , ενώ μουσικά ντύνεται με κομμάτια κλασικών δημιουργών όπως ο Τσαϊκόφσκι και ο Όφενμπαχ.
Μια Πεντάμορφη παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που πιστεύουν ότι ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα του κάτι όμορφο... αρκεί κάποιος να θελήσει να το ανακαλύψει!


Συντελεστές:

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Κοστούμια: Μαίρη Τζιουβάρα
Επιμέλεια σκηνικών: Anna Wassiac
Φωτισμοί: Γιώργος Ζήγκας
Ηθοποιοί: Κ. Αρνόκουρος, Ντ. Ασληχανίδου, Β. Δαλλές, Ι. Κοντέλλης Ε.Σισμανίδου
Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά
Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας( Δημοτική Αγορά)

γενική είσοδος 10 ευρώ
για πολυτέκνους, ανέργους ,και φοιτητές 8 ευρώ


www.romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: