Υλικά για 4-6 άτομα
1 φλιτζάνια φασόλια ψιλά
1 φλιτζάνια φασόλια χάνδρες (τα οποία
θα έχετε μουλιάσει από βραδύς)
2 λίτρα νερό
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
2 κρεμμύδια κομμένα φέτες
1ματσακι σέλινο
2 καρότα μέτρια
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
300 γρμ. καπνιστό χοιρινό κομμένο σε
μπουκιές
2 πιπεριές κομμένες σε χοντρά ζάρια
2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και
κομμένες σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια
(τα οποία θα έχετε μουλιάσει από βραδύς)
με το ζωμό, την πάστα ντομάτας αναλυμένη
σε λίγο νερό, το χοιρινό καπνιστό, τα
κρεμμύδια, τα σκόρδα, σέλινο, καρότα,
και τις πιπεριές, να βράσουν για περίπου
1 ώρα.
Προσθέτουμε τις πατάτες, την πάπρικα
και αλατοπιπερώστε, αφήστε να βράσουν
ακόμα 20′-30′ ανακατεύοντας τακτικά,
προσθέστε το ελαιόλαδο, σβήστε τη φωτιά,
σκεπάστε το σκεύος και αφήστε να πέσει
ο βρασμός πριν σερβίρετε.
Honorary
President
Director of Chef's
club
Epirus
offices
Executive
chef
Mob.6932208082
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου