Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Ζει Στις βουνοκορφές του Ασπροποτάμου, με τη γυναίκα του σ’ ένα τροχόσπιτο εκτρέφοντας πρόβατα.


Στις βουνοκορφές του Ασπροποτάμου Τρικάλων, ένας ωραίος τύπος που έχει σπουδάσει marketing ζει με τη γυναίκα του σ’ ένα τροχόσπιτο εκτρέφοντας πρόβατα. Δεν παίζει φλογέρα, ποστάρει όμως στο instagram.
Άκης Κατσούδας
Η ώρα είναι 6 το απόγευμα αλλά ο ήλιος έχει πέσει. Στην άλλη άκρη της γραμμής, ο Νίκος Κέλλας. Ένας κτηνοτρόφος, ο οποίος ζει μαζί με τη γυναίκα του, μόνοι τους, σ’ ένα τροχόσπιτο στις βουνοκορφές του Ασπροποτάμου Τρικάλων, εκτρέφοντας πρόβατα.   «Καλή η πρωτεύουσα, φίλε, αλλά εδώ είναι η ζωή, η ζωάρα όπως λέμε στα μέρη μας» μου λέει από την αρχή.


Εκείνη την ώρα έχει φτάσει στο σπίτι ο αδερφός του, ο οποίος του φέρνει προμήθειες από το χωριό. Ρεύμα έχουν από ένα φωτοβολταϊκό που είχαν τοποθετήσει πάνω από το τροχόσπιτο.   Τον ανακαλύπτουμε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.
Τα πρόβατα, το βουνό, τα αρνιά, τα σκυλιά, το φαγητό στα κάρβουνα και το τροχόσπιτο.


Με το Instagram ξεκινά να ασχολείται πέρυσι. «Μ’ έπεισε η γυναίκα μου, αλλιώς δεν θα έφτιαχνα» αποκρίνεται γελώντας όταν τον ρωτάω. «Το ‘φτιαξα για να με βλέπουν οι φίλοι μου στην πρωτεύουσα και στο εξωτερικό».
Ο Νίκος σπουδάζει για χρόνια σε Φινλανδία και Ελβετία όχι αγροτική παραγωγή, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά business και marketing.  
Κτηνοτρόφος είναι τα τελευταία 9 χρόνια. «Έκανα αμάν να πείσω τη μάνα μου πως θα γίνω κτηνοτρόφος στα βουνά. Είχε και αυτή στο μυαλό της πως οι αγρότες είναι μέσα στην ανέχεια και τη μιζέρια» παραδέχεται.
Ο ίδιος περνά τα παιδικά του χρόνια στα Τρίκαλα αλλά φεύγει στο εξωτερικό όπου και παράλληλα με τις σπουδές του, δουλεύει για να βγάλει τα προς το ζην του.
«Θα μπορούσα να μείνω εκεί. Δεν ήθελα όμως να πάρω σύνταξη και μετά να επιστρέψω πίσω στην πατρίδα».   Αποφασίζει λοιπόν να γυρίσει και να γίνει κτηνοτρόφος.
«Είδαμε έξω πώς είναι και αποφασίσαμε να το φέρουμε στην Ελλάδα. Μόνο που εδώ έχει προϋποθέσεις εσωτερικού και όχι εξωτερικού».
Η ζωή στο βουνό δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν βράδια του χειμώνα που κάθεται έξω με τα πρόβατα και επειδή βρέχει και κανένα ξύλο δεν ανάβει, αναγκάζεται να κάψει λάστιχα για να ζεσταθεί.   

Φωτ.: nikoskellas / instagram Πηγή: www.lifo.gr
trikkipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: