Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Παραλήρημα σε βάρος της μειονότητας


Με προκλητικό και προσβλητικό περιεχόμενο σε βάρος της μειονότητας κατακλύζονται τηλεοπτικές εκπομπές στην Αλβανία καθώς και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.
Το γεγονός αυτό καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η Ομόνοια, κάνοντας ειδική μνεία στο Top Channel το οποίο με τέσσερις εκπομπές προχώρησε σε ευθεία προσβολή της μειονότητας.
Η γραμμή του καναλιού, οι σχέσεις και οι γνωστές διασυνδέσεις του μιντιακού ομίλου με την Κυβέρνηση, προκαλούν τη δικαιολογημένη ανησυχία, ότι η καμπάνια πρόκλησης εντάσεως στους κόλπους και στις κοινότητες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, δεν είναι μία τυχαία σύμπτωση. 
«Καταγγέλλοντας δημόσια τις περιπτώσεις αυτές, απευθύνουμε έκκληση να επανεξετάσουν τη στάση τους και να εισέλθουν σε αποδεκτές επιλογές δημόσιας  επικοινωνίας, οι οποίες, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις από φαινόμενα που προσβάλλουν το καθεστώς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, την ισχύουσα νομοθεσία κατά των διακρίσεων και, ειδικά, την φιλότιμη προσπάθεια για τη συνέχεια της ειρηνικής συνύπαρξης.   
Από πλευράς μας, πάντως, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός να απευθυνθούμε στις ανεξάρτητες αρχές που έχουν καθήκον την επιτήρηση των τηλεοπτικών παραγωγών και την παραβίαση της ισότητας των πολιτών με μεθόδους προσβολής και διακρίσεων», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ομόνοιας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: