Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Δήμο Ν. Σκουφά (Σελλάδες).


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  -  16/01/2020

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τηλεφωνικώς την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα, από τη γραμματεία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή, ότι κλιμάκιο μηχανικών θα επισκεφτεί στην περιοχή των Σελλάδων, μια ιδιωτική έκταση (πρώην εργοστάσιο Ζακόπουλου), με σκοπό να εξετάσει το αν μπορεί εκεί να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Αμέσως ενημερώσαμε τον κ. Υφυπουργό με επιστολή μας, ότι
η περιοχή αυτή είναι μια πλημμυροπαθής περιοχή και δεν είναι δυνατόν να φιλοξενήσει ανθρώπους, αφού με κάθε έντονη βροχόπτωση οι χείμαρροι που τη διαπερνούν ξεχειλίζουν και τη μετατρέπουν σε λίμνη.
Ενημερώσαμε επίσης, πως τα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Νικολάου Σκουφά δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νυν πληθυσμού της περιοχής, πόσο μάλιστα να εξυπηρετήσουν άλλους 1500 ανθρώπους.
Διευκρινίσαμε επίσης πως και η αποκομιδή των απορριμμάτων για τον ήδη υπάρχοντα αριθμό κατοίκων γίνεται με δυσκολία, και ο Δήμος Νικολάου Σκουφά δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις επιπλέον ανάγκες που θα προκύψουν.
Επίσης τονίσαμε ότι ο Δήμος Νικολάου Σκουφά είναι ένας περιφερειακός Δήμος χωρίς δομές και υποδομές και δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει επαρκώς στις αυξημένες ανάγκες που θα υπάρξουν από τη δημιουργία μιας τέτοιας δομής.
Διευκρινίζουμε τέλος, ότι αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα του μεταναστευτικού ζητήματος, συμπάσχουμε, συμπονούμε και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε  σε ότι χρειαστεί, αλλά δε θα συναινέσουμε με κανένα τρόπο στο να «πετάξουμε» ανθρώπους σε έναν χώρο όπου δε θα φιλοξενούσαμε ούτε ζώα.   


Γραφείο Τύπου Δήμου Νικολάου Σκουφά
Τηλ. 26813 60423 - grafeiotypou@nskoufas.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: