Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Συνεχίζεται η έρευνα για τα κυκλώματα ελληνοποιήσεων γάλακτος από τις τοπικές Εισαγγελίες


Προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών για τις ελληνοποιήσεις στο γάλα. Μια έρευνα που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2018, καθώς προηγήθηκε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον βουλευτή Κοζάνης και υποψήφιο Περιφερειάρχη της ΝΔ, κ. Γιώργο Κασαπίδη, αλλά και σχετικές καταγγελίες από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.


Αποκλειστικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου αναφέρουν ότι οι Εισαγγελικές Αρχές σε διάφορες περιοχές της χώρας καλούν όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο να καταθέσουν και να παραδώσουν κάποια στοιχεία, εφόσον έχουν.

Μάλιστα όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, παραγωγός που πρόσφατα εκλήθη από τον Εισαγγελέα της περιοχής του να καταθέσει «οι Αρχές δεν θα μείνουν εκεί, αλλά θα καλέσουν και εκπροσώπους της μεταποίησης και της βιομηχανίας».

«Ωστόσο το δύσκολο σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν είναι να καταγγείλλεις, αλλά να αποδείξεις με στοιχεία τη δράση των κυκλωμάτων», είπε με νόημα ο εν λόγω παραγωγός.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου προέβη, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προέβη ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, εξαντλώντας κάθε μέσο  που είχε στη διάθεσή του, στον αγώνα κατά των κυκλωμάτων που λυμαίνονται το χώρο του γάλακτος στην πατρίδα μας και οδηγούν στην κατακρήμνιση των τιμών και το στραγγαλισμό των παραγωγών.

«Η έξαρση του φαινομένου των αθρόων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων αιγοπρόβειου γάλακτος, σε συνδυασμό με την παράλληλη νοθεία στην τυροκόμηση έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο την τελευταία διετία.

Σε αυτή την κατάσταση, προκλητική και εγκληματική είναι η αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας που επιτρέπει και συντηρεί με την ανοχή της τις εθνικά επιζήμιες αυτές ενέργειες. Πλημμελείς είναι οι έλεγχοι των αρμοδίων αρχών παρά τις έντονες αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου. Άκαρπες έως και σήμερα οι επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για το σκοπό αυτό. Έσχατη πλέον λύση και μοναδικό καταφύγιο προστασίας για τους Έλληνες παραγωγούς η προσφυγή στη Δικαιοσύνη», τόνιζε τότε ο ίδιος.

Ο κ. Κασαπίδης ζητούσε από την Εισαγγελέα να ενεργοποιήσει τους κατά τόπους Εισαγγελείς ώστε να γίνουν σωστοί, δίκαιοι και αποτελεσματικοί έλεγχοι για την πάταξη του παράνομου αυτού φαινομένου.

Παράλληλα, «να διερευνηθεί και αποδοθεί η ποινική ευθύνη που προκύπτει από την τέλεση αυτών των ενεργειών, οι οποίες πλήττουν τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου και της χώρας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: