Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Ιόνια οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον καθαρισμό των μετωπικών διοδίων στο Μενίδι



Δημοσιοποιήθηκε η απόφαση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στον μετωπικό σταθμό διοδίων Μενιδίου της Ιόνιας Οδού (χ/θ 116+147), για την πραγματοποίηση εργασιών καθαρισμού, κατά την διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης 17 προς Πέμπτη 18 Απριλίου.
Αναλυτικά η απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Ακαρνανίας Δημ. Παπαευθυμίου:

ΑΡΘΡΟ (1)

1. Εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο μετωπικό Σταθμό Διοδίων Μενιδίου, επί της χ/θ 116+147 του αυτοκινητόδρομου της «ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ», από την 22.00΄ ώρα της Τετάρτης 17/04/2019 μέχρι την 06.00’ ώρα της Πέμπτης 18/04/2019, για την πραγματοποίηση εργασιών καθαρισμού, σύμφωνα με τα κατωτέρω:
– Αποκλεισμός πολλαπλών λωρίδων διοδίων, με εφαρμογή του τυπικού σχεδίου «ΜΙΔ-14: Εργασίες μικρής διάρκειας-Αποκλεισμός πολλαπλών λωρίδων διοδίων»,
– Αποκλεισμός αριστερών λωρίδων διοδίων, με εφαρμογή του τυπικού σχεδίου «ΜΙΔ-18: Εργασίες μικρής διάρκειας-αποκλεισμός αριστερών λωρίδων διοδίων»,
– Αποκλεισμός μεσαίων λωρίδων διοδίων, με εφαρμογή του τυπικού σχεδίου «ΜΙΔ-19: Εργασίες μικρής διάρκειας-αποκλεισμός μεσαίων λωρίδων διοδίων»
2. Η σήμανση θα απομακρύνεται μετά το πέρας των εργασιών.
3. Σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων να αποκατασταθεί νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο. 

ΑΡΘΡΟ (2)
Η παραχωρησιούχος εταιρεία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ανωτέρω (4) σχετικό:
α. Οφείλει σε όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, την Πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή Σήμανσης εκτελούμενων έργων εντός και εκτός κατοικημένης περιοχής, τα εγκεκριμένα εγχειρίδια λειτουργίας και συντήρησης, τα σχέδια δράσης και τις εγκεκριμένες μελέτες, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων. Επίσης, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα και απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

β. Να προηγηθεί, με μέριμνά της, έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για τις πραγματοποιούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με τον προσφορότερο τρόπο από τα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο, καθώς και να παρέχεται συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας (π.χ. από εισπράκτορες, σταθερά και κινητά VMS κ.λ.π.), ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλούς και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.
γ. Να μεριμνήσει για την απόκρυψη των ενδείξεων των υφιστάμενων μόνιμων πινακίδων και της υφιστάμενης μόνιμης οριζόντιας σήμανσης που δεν θα ισχύουν κατά την διάρκεια των ρυθμίσεων και τη τοποθέτηση προσωρινής σήμανσης, όπου απαιτείται, καθώς και την τοποθέτηση κατάλληλων διατάξεων προστασίας μεταξύ εργοταξίου και χώρου οδικής κυκλοφορίας.
ΑΡΘΡΟ (3)
Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων χορήγησης της παρούσας απόφασης, αυτή θα ανακαλείται και σε περίπτωση σοβαρής διατάραξης της κυκλοφορίας θα διακόπτονται οι εργασίες με εντολή του Διοικητή του Β΄ Τ.Τ. Αυτ/δρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων ή του νόμιμου αναπληρωτή του.
ΑΡΘΡΟ (4)
Η παρούσα απόφαση έχει ισχύ από την 22.00΄ ώρα της 17/04/2019, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3862/2010 και την τοποθέτηση της προβλεπόμενης οδικής σήμανσης και λήγει την 06.00΄ της Πέμπτης 18/04/2019.
ΑΡΘΡΟ (5)
Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα. Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης του παρόντος άρθρου ανατίθεται στο Β΄ Τ.Τ. Αυτ/δρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: