Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ - ΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗ. Έλληνες κτηνοτρόφοι, η μόνη λύση είναι να πάρετε την παραγωγή στα χέρια σας.



Με τις συνεχείς πτώσεις στην τιμή του γάλακτος και την δυσανάλογη αύξηση των ζωοτροφών, οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται τα τελευταία χρόνια όλο και σε πιο δύσκολη θέση μη  μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και τα έξοδα τους. Η μόνη λύση και έξοδος από αυτό το μεγάλο πρόβλημα είναι η ιδιοπαραγωγή και μεταποίηση των προϊόντων. Ο γαλακτοπαραγωγός να μπορεί να εκμεταλλεύεται ο ίδιος το γάλα του  και μέσω του τελικού προϊόντος να πετυχαίνει τιμές ανάλογες της πραγματικής του αξίας κάνοντας έτσι την επιχείρηση του βιώσιμη.
TYROBOX ® ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΟΛΙΓΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ
Σε αυτό το σημείο ¨μπαίνει¨ η βιομηχανία η οποία σαν κρίκος της αλυσίδας αυτής έχει όφελος να προσφέρει τα εργαλεία για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Tyrobox®_ITHAKI.jpg
Φωτογραφία: Tyrobox®_ΙΘΑΚΗ
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εταιρία Belgomilk η όποια οραματίστηκε και παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια στην αγορά το γνωστό πλέον σε όλους Tyrobox®. Μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων (μαλακών/σκληρών τυριών, γιαούρτης, βουτύρου, κεφίρ, εμφιάλωσης γάλακτος κ.τ.λ.) μέσα σε μια μεταφερόμενη κατασκευή τύπου container που όλη την γραμμή παραγωγής μπορεί να την διαχειριστεί ένα άτομο μόνο μου.
Tyrobox_Edessa_A3.jpg
Φωτογραφία: Tyrobox®_ΕΔΕΣΣΑ
Tyrobox®_Παρασκευή-γιαούρτη.jpg
Φωτογραφία: Tyrobox®_Παρασκευή γιαούρτης
Tyrobox®_Βόλος_εσωτερικό.jpg
Φωτογραφία: Tyrobox®_Εσωτερικός χώρος
Tyrobox®_Πήκτρα.jpg
Φωτογραφία: Tyrobox®_Πήκτρα/Τυρόπηγμα
Μια ιδέα με πολλά πλεονεκτήματα που κατέβασε αισθητά το κόστος κατασκευής ενός κλασικού τυροκομείου.
Tyrobox®_Βόλος.jpg
Φωτογραφία: Tyrobox®_Βόλος με ενσωματωμένο πρατήριο λιανικής πώλησης
Στην φετινή έκθεση Zootechnia 2019 στην Θεσσαλονίκη, η εταιρία παρουσίασε το νέο της μοντέλο Tyrobox®ΚΙΤ με τίτλο «Καινοτομία στην τυροκομεία» το οποίο είναι ιδανικό για οικοτεχνία και έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι αποσυναρμολογημένο, για να γίνεται πιο εύκολα η μεταφορά του και φυσικά να κατεβαίνει κατά πολύ το κόστος του. Μεταφέρετε εύκολα, στήνετε γρήγορα, είναι οικονομικό και η εταιρία έχει την δυνατότητα να το παραδώσει με όλες του τις άδειες έτοιμο προς χρήση.
Tyrobox®_Zootechnia2019_1.jpg
Tyrobox®_Zootechnia2019_2.jpg
Φωτογραφία: Tyrobox®KIT_Εσωτερικό τυροκομείου Οικοτεχνίας
Tyrobox®_Zootechnia2019_3.jpg
Tyrobox®_Zootechnia2019_4.jpg
Φωτογραφία: Tyrobox®KIT_Παρουσίαση νέο μοντέλου στην ZOOTECHNIA 2019 / Helexpo
Tyrobox®_Zootechnia2019_5.jpg
Φωτογραφία: ZOOTECHNIA 2019/Helexpo _Συνεργάτες της εταιρίας και ιδιοκτήτες Tyrobox®  
Τα πλεονέκτημα αυτής της ιδέας είδε και η Δήμαρχος Τήλου Κα. Μαρία Καμμά –Αλιφέρη, η οποία με την βοήθεια της Διεθνής κοινότητας μέσω συνδέσμου Meinier _ Tilos και την στήριξη της εταιρίας Belgomilk, κατάφερε να τοποθετήσει στο νησί το δικό του τυροκομικό εργαστήρι και να δημιουργήσει με αυτό τον τρόπο στην τοπική κοινωνία το πρώτο κοινωνικό Συνεταιρισμό Γαλακτοκομικών Προϊόντων την ¨Ήριννα της Τήλου¨.
Tyrobox®_Τήλος_overview.jpg
Tyrobox®_Tilos_Egainia_18.3.jpg
Φωτογραφία: Εγκαίνια σύγχρονου τυροκομείου στην Τήλο
Όπως χαρακτηριστικά είπε η ίδια : « Ήταν ένα όνειρο χρόνων που έγινε πραγματικότητα. Η Τήλος σε μια επιχείρηση αναβίωσης της αγροτικής παραγωγής προχώρησε στην τοποθέτηση ενός τυροκομείου τύπου Tyrobox® (μιας σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας γάλακτος) πραγματοποιώντας έτσι τον πρώτο συνεταιρισμό γαλακτοκομικών προϊόντων  του νησιού με την επωνυμία "Η Ήριννα της Τήλου"
Φωτογραφία: Tyrobox®_ΣΠΑΡΤΗ
Είναι όμορφο να βλέπουμε τέτοιου είδους ενέργειες και συνεργασίες από οικογενειακές εταιρίες η οποίες ευαισθητοποιημένες σε κοινωνικά θέματα προχωρούν σε συνεργασίες συμπαράστασης προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: