Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Πρέβεζα. Μικρές και ίσως αφελείς σκέψεις σχετικά με τα δημοτικά μας ‘’πράγματα΄΄.


 Χρόνια  τώρα στην πόλη  μας ακούω σχόλια του ύφους-η πόλη είναι καταραμένη ..η πόλη δεν έχει ικανούς πολίτες στα δημόσια αξιώματα…γιατί αυτή η κατάντια?…πώς φτάσαμε τόσο χαμηλά ?κ.α.-έτσι  ώστε να αναρωτιέμαι τι φταίει και ποιά είναι η  αλήθεια πίσω από τα σχόλια αυτά. Μαζεύοντας σκόρπιες κουβέντες και σκόρπιες σκέψεις, κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα που ίσως να είναι και στα όρια του φανταστικού.
 Για τα τελευταία περίπου εννέα χρόνια όλα ξεκινάνε από Τον γάμο Σαμαρά- Βενιζέλου, όταν σε συζήτηση  για τις δημοτικές και περιφερειακές  εκλογές, ο Σαμαράς απαίτησε από τον Βενιζέλο, για την περιοχή της Ηπείρου προτεραιότητα στην εκλογή ως περιφερειάρχη του κ. Καχριμάνη. Ως αντίτιμο σε αυτή την απαίτηση θα ήταν η παραχώρηση στον χώρο του τότε ΠΑΣΟΚ -ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ κάποιων δήμων εκ των οποίων ο ένας ΘΑ ήταν ο Δήμος Πρέβεζας(αυτό θα επιτυγχάνονταν με τη μη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές ενός ισχυρού ψηφοδελτίου από την μεριά της ΝΔ στον δήμο Πρέβεζας).Εκ του αποτελέσματος αυτό συνέβει….με τις ψήφους της κεντροδεξιάς πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ ο κ. Καχριμάνης εκλέχτηκε περιφερειάρχης και  αντίστοιχα ο κ. Μπαίλης δήμαρχος Πρέβεζας.
Φτάνοντας στις μέρες μας  βλέπουμε να υπάρχει ακόμα ένα τέτοιο σκηνικό. Ο νυν περιφερειάρχης χρειάζεται τους ψήφους της κεντροδεξιάς πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ για να βγει όσο το δυνατόν πιο ψηλά…η δε  ΝΔ εκ νέου δεν κατεβάζει υποψήφιο ‘’βαρύ΄’ όνομα,(αφού με τον έναν η  τον άλλον τρόπο  δυο  συμπολίτες μας με ευρύτερη  αποδοχή έκαναν  ‘’πίσω’’) έτσι ώστε ο  νυν δήμαρχος μέσα σε όλη  αυτή  την κατάσταση  να φαντάζει εκ νέου ως ο επόμενος δήμαρχος.
Φαντάζομαι ότι και η στάση του νυν βουλευτή της ΝΔ έχει κάποιο αντίστοιχο σκεπτικό-<<χρειάζομαι τους ψήφους της κεντροδεξιάς πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ έναντι των εσωτερικών υποψηφίων μου αντιπάλων>>.
Με τούτα και με τ’ άλλα καταλήξαμε να έχουμε ένα δημαρχείο, που σύμφωνα με την τοποθέτηση του πριν ενός χρόνου Υφυπουργού Ανάπτυξης κ .Χαρίτση << χρήματα υπάρχουν μα δυστυχώς δεν εκκρεμεί καμμιά μελέτη- έργο για χρηματοδότηση στα όρια του  Δήμου Πρέβεζας>>.
Μέσα από όλα αυτά θέλω να καταλήξω πως η κεντρική σκηνή με τις δοσοληψίες της και τα στενά συμφέροντα της (εξ Αθηνών ορμώμενη)οδήγησε τουλάχιστον για τον Δήμο Πρέβεζας( που με αφορά) σε μια παρακμιακή κατάσταση. Ως εκ τούτου  ζηλεύουμε έργα και δράσεις που γίνονται σε όμορους δήμους, και εκεί που υπερηφανευόμασταν για το πόσο μπροστά είναι ο Δήμος μας, τώρα να ντρεπόμαστε για το τέλμα του.
Είναι καιρός πλέον  με γνώση και ψυχρή λογική να απαλλαγούμε από μια δυσάρεστη κατάσταση στα δημαρχιακά μας πράγματα, έστω και τώρα.
Το ήδη υπάρχων δημαρχιακό σκηνικό και το ζήσαμε και το αξιολογήσαμε και δυστυχώς μελαγχολήσαμε.
Ο δημοσίων γράφων 

Βασίλης Σπ. Ευαγγέλου 
Πρέβεζα 16/4/2019

Υ.Γ.1.Δέν είμαι δημοτικός σύμβουλος σε κανέναν συνδυασμό.
       2.Δεν γράφω για να καταφερθω εναντίον σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο .Γράφω για να καταδείξω πιθανά μια πραγματικότητα .Ίσως να μην ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Θα μπορούσε να είναι και ένα φανταστικό σενάριο.
       3.Λόγω προσωπικών φιλιών και διαπροσωπικών σχέσεων με πολιτικά πρόσωπα  της πόλης μου δεν θα ήθελα να με εντάξετε σε κάποια μικροπολιτική κατάσταση και σε κάποια λογική ‘’Δούρειου Ίππου’’.
       4.Γραφω και εκτίθομαι στον δημόσιο χώρο ΜΟΝΟΝ και ΜΟΝΟΝ  από αγάπη για τον τόπο μου.
       5.Ευχαριστω τον κύριο Κυτίνο Ευάγγελο  που μου φανέρωσε την έκφραση  ‘’Ο δημοσίων γράφων ‘’.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: