Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Το ενδιαφέρον για ΔΩΔΩΝΗ, η προοπτική της φέτας, η επένδυση των 5 εκατ. ευρώ τηςFriesland.


Επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ, υλοποιεί εντός του 2019 η Friesland Campina, με στόχο να ικανοποιήσει τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό με την επέκταση των κτιριακών της εγκαταστάσεων στην Πάτρα και αγορά νέου εξοπλισμού παραγωγής. Ταυτόχρονα η εταιρεία θα φέρει στην αγορά και νέους κωδικούς προϊόντων, τα οποία θα ανήκουν στις κατηγορίες του γάλακτος και του γιαουρτιού. Η έναρξη υλοποίησης της νέας επένδυσης είναι προγραμματισμένη μετά το Πάσχα, με στόχο την ολοκλήρωση στο τέλος του 2019 και την έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας εντός του 2020. Εφόσον κριθεί αναγκαίο θα προχωρήσει και δεύτερη φάση επένδυσης με χρονικό ορίζοντα έναρξης τουλάχιστον τρία έτη αργότερα.


Το ενδιαφέρον για τη φέτα και η ΔΩΔΩΝΗ
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Friesland Campina, Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, για το ενδεχόμενο ενασχόλησης της Friesland με τη φέτα, ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «ποτέ δεν κρύψαμε το ενδιαφέρον μας για τη φέτα. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα γίνει μέσω εξαγοράς. Δυστυχώς δεν ευδοκίμησαν οι συζητήσεις με τη ΔΩΔΩΝΗ, με την οποία είχαμε καθίσει στο ίδιο τραπέζι. Δεν βρέθηκε σημείο επαφής, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχουν διακοπεί οι μεταξύ μας συζητήσεις. Το κεφάλαιο ΔΩΔΩΝΗ δεν έχει κλείσει, απλά το έχουμε βάλει προσωρινά στην άκρη». Ο κύριος Μαγγιώρος τόνισε, ότι πρόκειται για έναν εντελώς νέο τομέα δραστηριοποίησης, αυτόν του λευκού τυριού. «Εφόσον μπούμε στη φέτα, θα μας ενδιέφεραν και οι αγορές του εξωτερικού. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, για τον οποίο προσέλκυσε η ΔΩΔΩΝΗ το ενδιαφέρον μας, δεδομένου ότι διαθέτει αναγνωρίσιμο όνομα στο εξωτερικό, πέρα από το γεγονός ότι διαθέτει σημαντική παραγωγική δυνατότηητα. Σε κάθε περίτπωση η φέτα όμως η δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μας».
Η ΔΕΛΤΑ
Για το ενδεχόμενο απόκτησης της ΔΕΛΤΑ, ο ίδιος τόνισε ότι αποτελεί μία διαφορετική περίπτωση από αυτή της ΔΩΔΩΝΗ, για την οποία θα πρέπει καταρχάς να κατασταλάξει η τράπεζα Πειραιώς, για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Vivartia. «Εμείς ως γαλακτοκομικός συνεταιρισμός κινούμαστε στοχευμένα ως προς τις επιχειρήσεις που μας απασχολούν. Επομένως, μπορεί ο Μπάρμπα Στάθης να είναι το διαμάντι της Vivartia, ωστόσο δεν μας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη δραστηριότητα. Εάν μοιραστούν οι εταιρείες θα μπορούσαν να μας ενδιαφέρον, όχι όμως η Vivartia στο σύνολό της».

Πηγή: Γιώργος Λαμπίρης, Food Reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια: