Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Γύρισαν στο χωριό τους, το Μαλούνι, άνοιξαν το καφενείο, αλλά αναγκάζονται να το κλείσουν


Ερημώνουν τα χωριά της Θεσπρωτίας και ειδικά αυτά της επαρχίας Φιλιατών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση οικογένειας, που άφησε τη μεγαλούπολη και γύρισε στο χωριό της το Μαλούνι. Δημιουργικοί άνθρωποι θέλησαν και να επιβιώσουν και να προσφέρουν στο χωριό τους. Έτσι ξαναλειτούργησαν το καφενείο του χωριού, που ήταν κύτταρο ζωής για τους λίγους κατοίκους. Και μπόρεσαν και το κράτησαν για τρία χρόνια. Όμως, από εδώ και στο εξής δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις οικονομικές ανάγκες, αφού, όπως υποστηρίζουν, ζημιώθηκαν. Θα παραμείνουν στο χωριό, αντιστεκόμενοι στην ερημοποίηση και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα επιχειρήσουν εκ νέου το καφενείο να ανοίξει τις πόρτες του. 

Γράφουν οι ίδιοι: "Αγαπητοί συγχωριανοί,
Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που αφήσαμε την μεγάλη πόλη και αποφασίσαμε να εγκατασταθούμε στο χωριό μας και να συνδεθούμε με όλους εσάς, ανοίγοντας το καφενείο μας. Κάναμε μία προσπάθεια να επενδύσουμε επαγγελματικά σε αυτό το καφενείο, επιθυμώντας να στηρίξουμε εμάς και εσάς, τους συγχωριανούς μας. Αυτή η προσπάθεια δυστυχώς για εμάς απεδείχθη ασύμφορη και ζημιογόνα για την ζωή μας και τις επιθυμίες μας.
Και έτσι, ήρθε η ώρα να σας ανακοινώσουμε ότι η οικονομική συγκυρία δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε.
Ήρθε η ώρα να σας ενημερώσουμε ότι από την Δευτέρα 15/04 θα αποχωρήσουμε από το μαγαζί του Μαλουνίου. Δυστυχώς η έλλειψη κόσμου στα χωριά μας και οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής, πάρα την καλή θέληση και την προσπάθειά μας, κάνουν την επιχείρησή μη βιώσιμη. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την στήριξη που μας δώσατε αυτά τα τρία χρόνια. Ελπίζουμε στο μέλλον, αν έρθουν ευνοϊκότερες συνθήκες, να ξαναπροσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τον χώρο συνάντησης όλων μας ανοιχτό.
Παρόλα αυτά εμείς θα συνεχίσουμε να μένουμε εδώ και να παλεύουμε ενάντια στην ερημοποίηση του χωριού μας και της περιοχής μας.

Σας ευχαριστούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: