Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Το Κτηματολόγιο μετακίνησε Κοινότητες!


Μπορεί να δόθηκε νέα παράταση μέχρι τις 10 Ιουνίου από την «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.» για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο ωστόσο τα προβλήματα που αφορούν ιδιοκτήτες σε πολλές Τοπικές Κοινότητες, αλλά και τον ίδιο το Δήμο Ζαγορίου και σχετίζονται με λάθη στα όρια τους, δεν λύνονται. 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  οι ιδιοκτήτες να καταβάλλουν πρόσθετα παράβολα για ακίνητα που βρίσκονται στην ίδια τοπική κοινότητα, αλλά εμφανίζονται λανθασμένα σε άλλη.
Συνεχείς ήταν οι προφορικές παρεμβάσεις του Δημάρχου Βασίλη Σπύρου προς την Κοινοπραξία  «Σχεδιασμός Α.Ε.-Ι. Ψαρράς».
Διαπιστώνοντας ότι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα απέστειλε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας προς την Κοινοπραξία την οποία κοινοποίησε και στο «Εθνικό Κτηματολόγιο& Χαρτογράφηση Α.Ε.»,  ζητώντας άμεση διόρθωση του λάθους:
«Όπως προφορικά και κατ΄επανάληψη σας πληροφορήσαμε, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με την κτηματογράφηση στο Δήμο μας και συγκεκριμένα στα διοικητικά όρια των τοπικών κοινοτήτων που έχουν καταχωρηθεί λανθασμένα στο σύστημα που εφαρμόζει η εταιρεία σας.
Η λάθος καταχώρηση αφορά πολλές τοπικές κοινότητες, όπως: Δεματίου, Ιτέας, Καρυών, Καβαλλαρίου, Τριστένου, Γρεβενιτίου, Ασπραγγέλων, Δικορύφου και πολλών άλλων ακόμη.
Στον Εποπτικό Χάρτη Κτηματογράφησης Δήμου Ζαγορίου, που είναι ανηρτημένος από την εταιρεία σας στο Γραφείο Κτηματογράφησης Ιωαννίνων, τα όρια εμφανίζονται στην ορθή θέση, ενώ στο σύστημα που εφαρμόζετε εμφανίζονται τα λανθασμένα όρια.
Ένα ακόμη λάθος που δεν διορθώθηκε αφορά την Τοπική Κοινότητα Καρυών, η οποία αναγράφεται ως Τοπική Κοινότητα Καρυών (Ασφάκας), η οποία όμως βρίσκεται στο Δήμο Ζίτσας και μετονομάστηκε σε Τοπική Κοινότητα Μεταμόρφωσης.
Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να μην μπορούν να δηλώσουν τα ακίνητά τους, αφού καλούνται να καταβάλλουν πρόσθετα παράβολα για ακίνητα που βρίσκονται στην ίδια τοπική κοινότητα, αλλά εμφανίζονται λανθασμένα σε άλλη τοπική κοινότητα.
Επίσης, ο Δήμος δεν μπορεί να δηλώσει δημοτικά ακίνητα των τοπικών κοινοτήτων, αφού αυτά εμφανίζονται στα διοικητικά όρια άλλων τοπικών κοινοτήτων από αυτές που πραγματικά ανήκουν.
Παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για τη λύση του προβλήματος, για να συνεχιστεί ομαλά η κατάθεση των δηλώσεων ακινήτων των πολιτών, αλλά και του ιδίου του Δήμου στο Κτηματολόγιο, εφαρμόζοντας το Εποπτικό Χάρτη Κτηματογράφησης Δήμου Ζαγορίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: