Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σπαγγέτι με θαλασσινά

Υλικά
500 γρ. Σπαγγέτι Νο7
2 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά
10 γαρίδες νο3
300 γρ. καλαμάρι
400 γρ. ντομάτα τριμμένη
100 ml λευκό κρασί
2 κολοκυθάκια κομμένα φέτες
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Καθαρίζουμε καλά τα θαλασσινά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και την πιπεριά και τα κολοκυθακια.
Προσθέτουμε το καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες και τις γαρίδες και αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό και προσθέτουμε τις ντομάτες, το βασιλικό και το μαϊντανό ψιλοκομμένα και αλατοπιπερώνουμε.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο7. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα Σπαγγέτι και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.




Tolis Anastasios 
Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082 

Δεν υπάρχουν σχόλια: