Υλικά για 4-5 άτομα
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
½ ποτήρι κρασιού ούζο
1 λεμόνι (το χυμό του)
½ ποτήρι κρασιού νερό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο ή μισό - μισό,
για το τηγάνισμα
αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε
και χωρίζουμε το σώμα απ᾿ τα κεφάλια.
Ανοίγουμε το σώμα στη μέση κατά μήκος,
για να τα καθαρίσουμε και να τα χωρίσουμε
σε ροδέλες.
Τα κεφάλια και τα πλοκάμια, τα κρατάμε
ολόκληρα καθαρίζοντας πολύ καλά.
Στη συνέχεια, τα βάζουμε σ᾿ ένα μπολ
και ρίχνουμε μέσα το λεμόνι, το ούζο, το
αλάτι, το νερό, τα ανακατεύουμε καλά και
τ᾿ αφήνουμε σκεπασμένα να μαριναριστούν,
για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Κατόπιν τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε
πολύ καλά ,τα αλευρώνουμε καλά, ένα - ένα
και τα τινάζουμε λίγο.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι, σε βαθύ
τηγάνι και τηγανίζουμε λίγα - λίγα τα
καλαμαράκια για 2'- 3'.
Μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα,
με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και
τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί
Τα σερβίρουμε ζεστά, αλατίζοντας, και
με μπόλικο λεμόνι.
Tolis
Anastasios
Honorary
President
Director of Chef's
club
Epirus
offices
Executive
chef
Mob.6932208082
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου