Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σαλάτα με θαλασσινά



Υλικά για 4 άτομα
250 γρ. μύδια ψιχα
200 γρμ. Γαρίδες
200 γρμ. Καλαμάρι
2 κ. σ. Ελαιολαδο
2 κ. σ. άνηθος ψιλοκομμένος
20 ml χυμό από λεμόνι
30 ml ούζο
1 κ. γ. αλάτι
1 κ.γ .πιπέρι
1 κουτ. γλυκού μαγιονέζα

Εκτέλεση συνταγής
Βράστε τα πλυμένα και καθαρισμένα θαλασσινά σε άφθονο νερό με σταγόνες από λευκό ξύδι, για 6-8 λεπτά κατόπιν τα κρυώνετε.
Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν , και κατόπιν σε κατσαρόλι το ζεσταίνετε και ρίξτε το ούζο αφήστε να κρυώσει και προσθέστε την μαγιονέζα, ανακατέψτε και βάλτε το ζελέ στο ψυγείο σε θήκη για παγάκια .
Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετείτε όλα τα θαλασσινά τα υλικά μαζί και ανακατεύετε καλά μέχρι να πετύχετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Σερβίρετε και γαρνίρετε με μυρωδικα και κρουτον από ζελέ ούζου όπου ξεφορμάρονται βουτώντας σε ζεστό νερό την παγοθήκη για λίγο.





Tolis Anastasios 
Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082   

Δεν υπάρχουν σχόλια: