Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Διακήρυξη αρχών δημοτικής παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΡΟΥ»



ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΡΟΥ


Δήμος Ζηρού 21 Μαρτίου 2019

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΡΟΥ» είναι μια ανεξάρτητη δημοτική παράταξη η οποία διεκδικεί τη ψήφο των δημοτών του Δήμου μας, του Δήμου Ζηρού στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Πολίτες με διαφορετική πολιτική, επαγγελματική ,κοινωνική, πνευματική αφετηρία και ηλικία , παραμέρισαν και απέρριψαν όσα τους χωρίζουν, συνέκλιναν και συμμάχησαν σε όσα τους ενώνουν και συγκρότησαν τη Δημοτική Παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΡΟΥ».
Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΡΟΥ» προέκυψε ως αδήριτη ανάγκη και κατ’ απαίτηση των πολιτών του Δήμου Ζηρού που διαπίστωσαν ότι ο Δήμος τους συνεχώς φθίνει.
Ότι η υποβάθμιση και η απαξίωση των θεσμών έχει φτάσει σε οριακά χαμηλό επίπεδο . Ότι τα δημοτικά ζητήματα διαχειρίζονται από μία μικρή ομάδα που ελάχιστη σχέση έχει με τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας. Γι’ αυτό και οι όποιες επιλογές της είναι σε λαθεμένη κατεύθυνση.
Δυστυχώς, οι πολλά υποσχόμενοι νέοι που συνθέτουν τη σημερινή δημοτική αρχή αποδείχτηκαν στην πράξη κατώτεροι των περιστάσεων. Απογοήτευσαν και τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές τους!!!
Χωρίς όραμα, καινοτόμες προτάσεις ρεαλιστικούς στόχους και ολοκληρωμένη μελέτη για το παρόν και το μέλλον του τόπου, δεν σχεδίασαν, αλλά αυτοσχεδίασαν.
Δεν δίστασαν μάλιστα να κάνουν παρεμβάσεις και στον εμβληματικό χώρο της Φιλιππιάδας που είναι η παραδοσιακή κεντρική της πλατεία με αποτέλεσμα να μπερδέψουν το κιτς με το μοντέρνο ! Ευτυχώς οι κάτοικοι του Θεσπρωτικού με την αποφασιστικότητα που τους διακρίνει απέτρεψαν –μέχρι στιγμής- τον «υποχρεωτικό» καλλωπισμό της πόλης !
Πορεύτηκαν όπως και οι προηγούμενοι με αυθαιρεσίες, σπατάλες, ρεβανσισμό και αδιαφάνεια. Με τα σκεπτικά της ήσσονος αντίστασης και το δέλεαρ των κοντόφθαλμων ανταποδοτικών παροχών αποδείχτηκαν ως οι πλέον υπάκουοι αιρετοί που αποδέχτηκαν όλα όσα τους άλλους ενοχλούν! Δυστυχώς….
Δεν κατόρθωσαν να επιλύσουν τα μεγάλα προβλήματα ( σκάνδαλα όπως τα αποκαλούσαν) για τα οποία προεκλογικά δεσμεύτηκαν: Οι λογαριασμοί ύδρευσης, το χαράτσι σύνδεσης με την αποχέτευση όπου εισπράττουν 500 ευρώ αντί 80, τα δημοτικά σφαγεία, η εμποροπανήγυρη Φιλιππιάδας, το λατομείο Θεσπρωτικού, η λειτουργία της «αμαρτωλής» ΔΗ ΖΗ ΑΕ ΟΤΑ , η ίδρυση του HOT SPOT στο δημοτικό οικόπεδο, η απόρριψη του Γ.Π.Σ (σχέδιο πόλης), η υποβάθμιση (χαβουζοποίηση) της Γέφυρας Καλογήρου με τους δύο βιολογικούς καθώς και τα σκουπίδια είναι μερικά από τα ζητήματα που δείχνουν την ανεπάρκεια και τους συμβιβασμούς της διοίκησης του Δήμου και τα οποία σύντομα θα τα αναπτύξουμε αναλυτικά μαζί με το δικό μας πρόγραμμα και τις προτάσεις της Δημοτικής Παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΡΟΥ».
ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ:
Ο προτεινόμενος από τη Δημοτική Παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΡΟΥ» για Υποψήφιος Δήμαρχος Βησσαρίων Βέργος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι δεσμεύονται για τα παρακάτω που αποτελούν και τις βασικές αρχές της Παράταξης :
  • Πιστεύουμε στην ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη δική της φωνή και πρόταση που θα εκφράζει όλους τους πολίτες του μεγάλου Δήμου Ζηρού χωρίς δεσμεύσεις, εξαρτήσεις και προαπαιτούμενα.
  • Προγραμματίσαμε και θα υλοποιήσουμε έργα ουσίας με προστιθέμενη αξία που θα βγάλουν τον τόπο μας από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Λέμε όχι στα πανάκριβα έργα βιτρίνας και σε μελέτες χωρίς περιεχόμενο.
  • Όλες οι δαπάνες θα εγκρίνονται και θα υλοποιούνται από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από επιτροπές, νομικά πρόσωπα ή δημοτικές επιχειρήσεις .Είμαστε υπέρ του προληπτικού ελέγχου των δαπανών από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  • Θα διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν χωρίς παζάρια και εκπτώσεις και θα απαιτήσουμε από την Πολιτεία να συνοδεύει τις αρμοδιότητες που μας παραχωρεί, με τους αναγκαίους πόρους.
  • Θα συνεργασθούμε με την Περιφέρεια Ηπείρου σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά να γίνει από όλους κατανοητό ότι οι Δήμοι αποτελούν ξεχωριστό και ανεξάρτητο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Είμαστε αντίθετοι με την εξόρυξη υδρογονανθράκων, γιατί εγκυμονούν κινδύνους για το περιβάλλον και τις Πηγές Αγίου Γεωργίου και Πριάλας.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους δημότες καλής θέλησης, σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουν, αν αγαπούν τον τόπο τους, εάν πιστεύουν ότι τα δημοτικά ζητήματα δεν μπορούν να τα διαχειρίζονται κάποιοι κατά το δοκούν , να πάρουν την υπόθεση του Δήμου στα χέρια τους. Να διαδηλώσουν σε κάθε κατεύθυνση ότι ο καιρός του «σιγάν» έληξε. Ήρθε η ώρα του «λαλείν» και του «πράττειν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: