Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων του συνδυασμού «Ήπειρος Όλον» για την Π.Ε. Ιωαννίνων


Χαμόγελα και αισιοδοξία στην παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων του συνδυασμού «Ήπειρος Όλον» για την Π.Ε. Ιωαννίνων
«Η Ήπειρος που μας αξίζει είναι η Ήπειρος όλων μας»

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, και με διάχυτη την αισιοδοξία αλλά και τη θέληση όλων των συμμετεχόντων για επιτυχημένο αποτέλεσμα στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 14ης Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Du Lac, στα Γιάννενα, η επίσημη παρουσίαση των πρώτων δεκαεννέα (19) υποφηψίων με το ψηφοδέλτιο του Περιφερειακού συνδυασμού «Ήπειρος Όλον», του οποίου, όπως είναι γνωστό, ηγείται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Δημήτρης Δημητρίου.
Οι προαναφερόμενες υποψηφιότητες αφορούν, σε πρώτη φάση, την περιφερειακή ενότητα του νομού Ιωαννίνων και περιλαμβάνουν διακεκριμένους, γνωστούς για την συνεισφορά, την προσφορά και τη συμμετοχή τους στην γιαννιώτικη αλλά και την ηπειρωτική κοινωνία, υποψηφίους και υποψήφιες από όλο το φάσμα της επαγγελματικής ζωής και της κοινωνικής δράσης του νομού Ιωαννίνων και της Περιφέρειας εν γένει. Δείγμα απτό και σαφέστατο της αντιπροσωπευτικότητας, της σύνθεσης απόψεων και ιδεών, αλλά και της ολότητας που πρεσβεύει ώς έννοια πολιτικής κινητοποίησης και ενεργού συμμετοχής στα κοινά ο συνδυασμός μας.
Ο κύριος Δημητρίου τόνισε τη σημασία που αποδίδει στις έννοιες της συμμετοχής και της ενεργού ανάμειξης στα κοινά, μέσα από τη δραστηριότητα, το επαγγελματικό προφίλ και την κοινωνική δραστηριοποίηση και συμμετοχή των ανθρώπων που πήραν την απόφαση να μοιραστούν μαζί του το όραμα που τους παρουσίασε. Υπογράμμισε πως αυτός είναι ο προσφορότερος και καταλληλότερος τρόπος (ολότητα, ισότητα, συνεργασία) ούτως ώστε η Ήπειρος να πάει μπροστά, να γυρίσει μία νέα σελίδα, που τόσο ανάγκη έχει, προς το αύριο και να διαμορφώσει με τις δικές της δυνάμεις, το πλούσιο ταλέντο και τις ικανότητες των κατοίκων της Ήπειρου που αξίζει σε όλους τους Ηπειρώτες, ανεξαιρέτως. Στάθηκε, δε, ιδιαίτερα, στην έμφαση που αποδίδει και προσδίδει στη συνεισφορά και τη συμμετοχή σε αυτό το αυτοδιοικητικό εγχείρημα που έχει εμπνευσθεί και του οποίου έχει αναλάβει να ηγηθεί, κοινωνικών και δημογραφικών κατηγοριών και ομάδων του πληθυσμού, όπως οι γυναίκες και οι νέοι-ες της Ηπείρου.

Οι 19 υποψήφιοι είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής:

1. ΑΓΓΕΛΗ ΕΒΙΤΑ του Δημητρίου, Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το 2014 δημιούργησε το Εργαστήρι Τέχνης και Εκπαίδευσης «Βυσσινόκηπος» και υπήρξε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Δισκοβολία και μέλος της Εθνικής Ομάδας.

2. ΑΝΥΦΑΝΤΗ ΙΩΑΝΝΑ του Κωνσταντίνου, Είναι απόφοιτη βρεφονηπιακής σχολής, απόφοιτη συντήρησης έργων ζωγραφικής πιστοποιημένη συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, ενώ παράλληλα σπουδάζει στο Ε.Α.Π. «Ελληνικό Πολιτισμό», από το 2002 εργάζεται στα ΕΛ.ΤΑ. , έχει διατελέσει πρόεδρος στο Σωματείο Ταχυδρομικών Ιωαννίνων.

3. ΓΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ιωάννη, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, διατηρεί τεχνική εταιρία μελετών – κατασκευών ηλεκτρομηχανολογικών & οικοδομικών έργων, διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο συμβούλιο του‘’ συνδέσμου εργοληπτών δημοσίων έργων Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας, εκλεγμένος σύμβουλος και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του εμποροβιοτεχνικού και βιομηχανικού επιμελητήριου νομού Ιωαννίνων.

4. ΓΚΑΡΤΖΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Βασιλείου, Υπάλληλος στην εταιρία ‘Πίνδος’, υπήρξε Υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του 2015 , Μέλος Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

5. ΔΕΒΕΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΙΚΗΣ) του Θεοδώρου, απόφοιτος του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, τμήματος φυτικής παραγωγής, διατηρεί κατάστημα γεωργικών εφοδίων, κατασκευή και συντήρηση πρασίνου, Πρόεδρος εμπορικού τμήματος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος Συλλόγου Γεωπονικών Καταστημάτων Ιωαννίνων.


6. ΚΑΣΣΑΓΙΑΝΝΗ (ΜΑΙΡΗ) ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ, εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης, υπήρξε διευθύντρια σε σχολικές μονάδες του νομού, μέλος Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος στο Δ.Σ. της πανελλήνιας περιβαλλοντικής κίνησης ‘’Καθαρός Καλαμάς’’. 

7. ΚΙΤΣΑΝΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του Θεμιστοκλέους,  Ιατρός Ειδικός  Παθολόγος ,(Διευθύντρια ΕΣΥ στο Π.Γ.Ν.Ι – Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ). Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»  το 2010. Πρόεδρος του Δ.Σ. της  Ένωσης Ιατρών  Νοσοκομείων Ηπείρου ( ΕΙΝΗ). Υποψήφια Βουλευτής  στο ψηφοδέλτιο του  ΠΑΣΟΚ στο νομό Ιωαννίνων στις εκλογές την 4-10-09. Μέλος Ένωσης Γυναικών Ελλάδος παράρτημα Ηπείρου. Εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος από 22-12-2002 έως και το 2010.

8. ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου, Συνταξιούχος, πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Ελληνικής Αστυνομίας Ε.Α., πρόεδρος πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Δήμου Ζίτσας,  διετέλεσε Αντιδήμαρχος δήμου Ζίτσας  Ιωαννίνων.

9. ΛΑΚΚΑ ΕΛΕΝΗ του Χρυσοστόμου, Πτυχιούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, εργάζεται στο τεχνικό γραφείο του αρχιτέκτονα Λάκκα  Χρυσοστόμου,  ενεργό μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενεργό μέλος του ΣΑΔΑΣ- Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων.

10. ΛΑΝΤΑΒΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ του Κωνσταντίνου, Εργάζεται στη ΔΕΗ ως Μηχανολόγος Μηχανικός, Διετέλεσε Πρόεδρος της κοινότητας Ματσουκίου επί 12 χρόνια και στη συνέχεια για τα επόμενα 8 χρόνια έως και σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος και  Αντιδήμαρχος του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

11. ΛΙΟΥΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του Χρήστου, Έχει σπουδάσει Οικονομία και Διοίκηση, εργάζεται ως πτηνο-κτηνοτρόφος με δική του επιχείρηση. Ξεκίνησε την συνδικαλιστική του δράση το 2010.Από το 2010 έως το 2012 μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΣΑΣΕ.
Από το 2012 έως το 2015 συμμετείχε στην Πρωτοβουλία Αγροτών για την ανασύσταση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Κινήματος.
Είναι Πρόεδρος Ένωσης Νέων Αγροτών Νομού Ιωαννίνων από 2015-2019, ενώ από το 2017 έως και σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων.

12. ΛΥΚΟΤΡΑΦΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου, Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., Από το 2011 υπηρετεί στην Περιφέρεια Ηπείρου (Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος), Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου (2012-2017), Εκλεγμένος Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννιτών στις εκλογές 2010 και 2014, διετέλεσε Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στα Ιωάννινα.

13. ΜΠΕΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Γεωργίου, λογιστής-φοροτεχνικός. Πρόεδρος της ένωσης φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών Ιωαννίνων, μέλος διοικητικής επιτροπής του επιμελητήριου Ιωαννίνων και υπεύθυνος επιχειρήσεων ,ΓΕΜΗ-ΥΜΣ-ΚΕΥΠΙΧ.
Μέλος ΔΣ επιμελητήριου Ιωαννίνων, εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην ΠΟΦΕΕ από την ΕΦΕΕΙ, εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην ΟΕΒΕ από την ΕΦΕΕΙ και Αντιπρόεδρος στον Α.Ο. Γιάννινα.
Επίσης, διετέλεσε Γεν.Γραμματέας και Ταμίας στην ΕΦΕΕΙ.
Γεν. Γραμματέας , Ταμίας , Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων στην Α.Ε. Δόξα Κρανούλας. Ιδρυτικό μέλος του ναυτικού ομίλου Παμβώτιδας και αθλητής εθνικής Ελλάδος με το κανοε-καγιάκ.

14. ΝΤΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Βασιλείου, Εργάζεται ως Δ/ντης στο 9ο Λύκειο στα Καρδαμίτσια και διετέλεσε Διευθυντής στο 7ο Λύκειο (κλασικό). Επίσης διετέλεσε Εκλεγμένο μέλος ΠΥΣΔΕ Ν. Ιωαννίνων, ΑΠΥΣΔΕ Ηπείρου, ΕΛΜΕ Ιωαννίνων , στον Σύλλογο Προστασίας Αράχθου, στον Σύλλογο Κατσάνων , και μέλος πολλών Αθλητικών Ερασιτεχνικών Σωματείων.

15. ΠΕΠΟΝΗ ΜΑΡΙΑ του Αναστασίου, πτυχιούχος της Νομική Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Διεθνικό και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο, Διαμεσολάβηση, Διαιτησία και Δίκαιο Ενέργειας από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Ασκεί δικηγορία στην πόλη των Ιωαννίνων.

16. ΣΤΑΣΣΙΝΟΥ ΝΤΟΛΥ του Σπυρίδωνα, Πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία. Εργάστηκε ως μεταφράστρια-διερμηνέας για την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, διετέλεσε προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ. Ηπείρου και σήμερα εργάζεται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,.

17. ΣΤΟΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Χαράλαμπου, Υπάλληλος Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ)– Τομέας Πωλήσεων Με Ειδικότητα Κεντρικού Ταμία. Εϊναι Μέλος του Δ.Σ Γυναικείας ομάδας Περάματος Ιωαννίνων και διετέλεσε μέλος Δ.Σ του συλλόγου πολυτέκνων Ιωαννίνων.

18. ΤΖΑΡΟΥΧΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Δημητρίου, Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εργάζεται σε διάφορα έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως εργοδηγός.

19. ΤΣΑΚΟΥΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου, Απόφοιτος ΤΕΙ Αθηνών, τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών, Υπάλληλος Περιφέρειας Ηπείρου στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: