Υλικά
για 6 άτομα
1 κιλό μπακαλιάρος χοντρός
2 φέτες προσουτο
6 μικρές γαρίδες
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
μερικά φύλλα σέλινο
1 μέτριο κρεμμύδι
5 - 6 πατάτες
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 αυγά
χυμός από 3 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής .
Διαλέγουμε χοντρά κομμάτια
μπακαλιάρο. Τον αφήνουμε σε νερό 24 ώρες
να ξαρμυρίσει καλά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 κιλά
νερό περίπου, 1 φλιτζάνι λάδι, το σέλινο,
το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, πιπέρι
και τα αφήνουμε να βράσουν 3 - 4 λεπτά.
Ρίχνουμε και τις πατάτες κομμένες στα
τέσσερα και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Όταν οι πατάτες βράσουν ,
τοποθετείτε το κόρν φλάουρ με λίγο
χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
για να χυλώσει ο ζωμός.
Αμέσως μετά βάζουμε τον
μπακαλιάρο και το βράζουμε για 5 - 6 λεπτά
μαζί με τις γαρίδες .
Όταν όλα είναι έτοιμα αυγοκόβουμε
τη σούπα με 2 αυγά και χυμό από 3 λεμόνια.
Γαρνίρετε με προσουτο τυλίγοντας
το φιλέτο μπακαλιαρου,γαριδες ,κριστινια
και λαχανικά .
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου