Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μπακαλιάρος παστός αυγολέμονο


Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό μπακαλιάρος χοντρός
2 φέτες προσουτο
6 μικρές γαρίδες
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
μερικά φύλλα σέλινο
1 μέτριο κρεμμύδι
5 - 6 πατάτες
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 αυγά
χυμός από 3 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής .
Διαλέγουμε χοντρά κομμάτια μπακαλιάρο. Τον αφήνουμε σε νερό 24 ώρες να ξαρμυρίσει καλά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 κιλά νερό περίπου, 1 φλιτζάνι λάδι, το σέλινο, το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν 3 - 4 λεπτά. Ρίχνουμε και τις πατάτες κομμένες στα τέσσερα και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Όταν οι πατάτες βράσουν , τοποθετείτε το κόρν φλάουρ με λίγο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να χυλώσει ο ζωμός.
Αμέσως μετά βάζουμε τον μπακαλιάρο και το βράζουμε για 5 - 6 λεπτά μαζί με τις γαρίδες .
Όταν όλα είναι έτοιμα αυγοκόβουμε τη σούπα με 2 αυγά και χυμό από 3 λεμόνια.

Γαρνίρετε με προσουτο τυλίγοντας το φιλέτο μπακαλιαρου,γαριδες ,κριστινια και λαχανικά .








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: