Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Άρτας


Διαβάσαμε στον Τοπικό Τύπο ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Άρτας, που αναφέρεται σε ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο της πόλης μας.
Η ΝΟΔΕ ψεύδεται. Είτε εξαιτίας ελλιπούς ενημέρωσης, είτε εξαιτίας μικροπολιτικής επιλογής. Το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο. Ψεύδεται.
Και ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί και η ΜΕΘ λειτουργεί, αντιμετωπίζοντας όλα τα περιστατικά που χρήζουν εντατικής θεραπείας, με μοναδικό κριτήριο τις κενές κλίνες (η διαχείριση των οποίων γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο απ’ το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και όχι απ’ τη Διοίκηση του Γ.Ν.Α.) και -τέλος- δεν υπάρχει καμία «έλλειψη κεφαλαίου κάλυψης των υλικών» της Ορθοπεδικής κλινικής.
Η κατάσταση διάλυσης της δημόσιας υγείας και των Νοσοκομείων, που, ιδεολογικά, επεδίωκαν και συστηματοποιούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχει ανακοπεί και ανατάσσεται.
Η δωρεάν πρόσβαση 2,5 εκατομυρίων ανασφάλιστων με πλήρη κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών τους, η πρόσληψη από πέρσι τον Οκτώβρη μέχρι σήμερα 3.150 ατόμων στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας, τα 113 παραπάνω κρεβάτια ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 γιατρών και νοσηλευτών της περασμένης Δευτέρας είναι κάποια μόνο από τα αποδεδειγμένα βήματα αυτής της κυβέρνησης στην κατεύθυνση ενίσχυσης του δημόσιου τομέα της Υγείας.
Κι αυτά είναι γνωστά και φανερά στον ελληνικό λαό. Όπως είναι γνωστά στον Αρτινό λαό η εξυγίανση της διαχείρισης και η βελτίωση των συνθηκών εξυπηρέτησης και νοσηλείας, όσον αφορά το Νοσοκομείο του Νομού μας.
Προφανώς αυτά είναι που ενοχλούν την τοπική ΝΔ. Και την υποχρεώνουν να καταφεύγει σε ανακοινώσεις σαν τη χθεσινή που δεν πείθουν ούτε τους υγειονομικούς που είναι μέλη της. Ίσως μόνο την ΠΟΕΔΗΝ.

17-12-2016
ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: