Υλικά για 4 ατομα
1
καρδιά μαρουλιού
100 γρμ.φυλλα σπανακι
1 ματσακια ροκα
3-4
ντομάτινια
150
γρ.κρεμμυδι
ξερο σε φετες
2
κουτί τόνο φιλέτο 180
γρ.
12
ελιές μαυρες
6
φιλετάκια αντζούγιας
1/2
φλ.τσ.
μαϊντανό ψιλοκομμένο
βινεγκρέτ
4
κ.σ.
ε.π.
ελαιόλαδο
2
κ.σ.
ξίδι
1
κ.γ.
μουστάρδα
αλάτι,
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τη σαλάτα
. Στραγγίζουμε
καλά τον τόνο και τον κομματιάζουμε με
πιρούνι,
χωρίς να τον κάνουμε ψίχουλα.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κανονικά
κομμάτια.
Χτυπάμε τα υλικά της βινεγκρέτ
μέχρι να γίνει παχύρρεστη.
Σε μια απλωτή σαλατιέρα βάζουμε
μαρούλι,σπανακι,
ροκα,τόνο,
μαϊντανό και ντομάτες,
περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ
και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε ανάμεσα τις ελιές
και τα φιλετάκια της αντζούγιας.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη
βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων
Ελλάδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου