Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Kάλαντα Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων στον Αρχιεπίσκοπο



Τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου μαζί με τις ευχές του για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον είχαν την ευκαιρία να πάρουν τα μέλη του Δ.Σ και χορευτές του συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων που μετέβησαν στην Αρχιεπισκοπή, προκειμένου να ψάλλουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
Η αίθουσα του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου γέμισε ηπειρώτικους σκοπούς, με την ορχήστρα του Σταύρου Καψάλη και τη φωνή του Κώστα Μήτση να μεταδίδουν με τη μελωδία τους ήχους χαράς και παράδοσης στους παρευρισκομένους. Ένα παραδοσιακό τραγούδι και δυο χορούς για την Παναγία απέδωσαν εξαιρετικά μικροί και μεγάλοι από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου ενώ παιδιά πρόσφεραν στον Μακαριώτατο χειροποίητα παραδοσιακά ηπειρώτικα καλούδια.


Ευδιάθετος και καλοσυνάτος ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα μέλη του συλλόγου για τα όμορφα δώρα και τόνισε ότι αυτές οι μέρες «θα είναι καλύτερες όταν καταλάβουμε ότι ο Χριστός έρχεται στη γη για να μας βοηθήσει να ξεχνάμε τη θλίψη και τις δυσκολίες και όλοι μαζί να κάνουμε την πορεία αυτού του τόπου καλύτερη».

Παράλληλα, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον πρόεδρο του συλλόγου Χρήστο Ρούσσα να μεταφέρει τις ευχές όλων των μελών του συλλόγου και το δάσκαλο του χορευτικού Κώστα Μήτση να του εξιστορεί κομμάτια της ηπειρώτικης παράδοσης για τις άγιες ημέρες που διανύουμε.
Η επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή έκλεισε με αναμνηστικά δώρα για όλους τα οποία προσέφερε ο ίδιος ο Μακαριώτατος, κέρασμα και ευχές για καλή χρονιά.

















 http://doxthi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: