Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

H εκδήλωση παράδοσης της Παράκαμψης Αμφιλοχίας (video)





Δείτε το βίντεο

https://www.facebook.com/agriniopress.gr/videos/1605947036098958/

Παρόντες στην εκδήλωση ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και ο  υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
Πρώτος στην εκδήλωση το λόγο έλαβε ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που ανέφερε πως «τα έργα δεν ανήκουν σε καμία Κυβέρνηση, δήμαρχο ή περιφερειάρχη» ωστόσο άσκησε σφοδρή κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις αναφέροντας πως οι συμβάσεις που υπέγραψαν για τους αυτοκινητοδρόμους δεν υπηρετούσαν το δημόσιο συμφέρον και βελτιώθηκαν μετά από κοπιαστικές διαπραγματεύσεις της  τωρινής Κυβέρνησης .
Υποστήριξε πως το 2015 τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους  αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα τα οποία έλυσε η κυβέρνηση με μεγάλη μάχη που έδωσε παράλληλα με τη μάχη για  έξοδο της χώρας από την κρίση. «Αν δεν προχωρούσαν τα έργα παραχώρησης θα έπρεπε να επιστραφούν τέσσερα δισεκατομμύρια στην Ε.Ε. Ένα μνημόνιο μόνο για τους δρόμους», είπε με νόημα.
Αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της Ιόνιας Οδού τονίζοντας πως στόχος είναι η λειτουργική της ολοκλήρωση τον Μάρτιο του 2017 όταν και θα γίνουν τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ευχαρίστησε τις εταιρείες για τις προσπάθειες και τις ενέργειες ενώ ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για τις καλύτερες λύσεις στα διόδια.  Στάθηκε και στην ανάγκη να προχωρήσουν τα συνοδά έργα, οι συνδέσεις με τα αστικά κέντρα όπως αυτές του Αγρινίου και της Πρέβεζας.

















 http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: