Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Χοιρινό καρέ στη γάστρα


Υλικά για 4-6 άτομα
1κιλο. χοιρινό καρέ
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
100 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
χυμό από 1/2 λεμόνι & ½ πορτοκάλι
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2 κ σ . μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάλτε σε ένα μπολ το χοιρινό καρέ , τις πατάτες και τις πιπεριές χοντροκομμένες, δενδρολίβανο . Ανακατέψτε το λάδι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού το αλάτι , πιπέρι και περιχύστε το χοιρινό με τα λαχανικά. Το τοποθετείτε σε γάστρα και σιγοψήνετε στο φούρνο για 2-3 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία 150 βαθμούς ,αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο βραστό νερό. Όταν είναι έτοιμο, ρίξτε και την κεφαλογραβιέρα και αφήνουμε στο σβηστό φούρνο για 10' περίπου, να λιώσει.











Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: