Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Αλ. Καχριμάνης: "Είναι ώρα για έργα στη Γέφυρα Πλάκας".Αποφάσεις για έργα στην Π.Ε. Άρτας


"Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για έργα". Με τη φράση αυτή, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης έδωσε το στίγμα για τις διαδικασίες που πρέπει να δρομολογηθούν στο επόμενο διάστημα για την αναστήλωση της Ιστορικής γέφυρας Πλάκας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί μέχρι το περασμένο καλοκαίρι από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Πολιτισμού (δια της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων) μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης που είχαν συνάψει και στην οποία συμμετείχε και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων. "Μας έχει βοηθήσει σημαντικά - συνέχισε- η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και περισσότερο από όλους ο καθηγητής κ. Γιώργος Σμύρης, ο οποίος έχει κάνει τα πάντα στην περιοχή και με τη συνδρομή του ΕΜΠ έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, στο οποίο εφόσον γίνουν οριστικές οι μελέτες και υπογραφεί η νέα προγραμματική σύμβαση, ευελπιστούμε το καλοκαίρι να πάμε στο β΄ στάδιο. Δεν σας κρύβω ότι έχω αγωνία, γιατί στην Ελλάδα κουβέντες λέμε πολλές, αλλά πράττουμε λίγα".

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε και τα εξής: "Εάν εμείς δεν είχαμε κάνει την υπέρβαση πέρυσι για να πάρουμε τις εγκρίσεις από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και αν όλο το καλοκαίρι δεν είχε ασχοληθεί επιτόπου ο Γ. Σμύρης, με την Περιφέρεια να συνδράμει το έργο του, θα είχαμε μεγάλη καθυστέρηση".


Αποφάσεις για έργα στην Π.Ε. Άρτας

Στη σημερινή της, τελευταία για το 2016, συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου για τη διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου στα τμήματα Πράμαντα - Μελισσουργοί, Γέφυρα Πλάκας – Άγναντα και Κυψέλη - Βουργαρέλι, προϋπολογισμού € 80.000.

Επίσης αναδείχτηκε ανάδοχος για το έργο: «Αποκατάσταση πρανών στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού € 12.100. Μειοδότης του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Σωτήριος Μάμαλης ΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: