Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Ρυζόπιτα με κολοκύθα


Υλικά για 6 άτομα
2 φλ. τσ. ρύζι γλασέ
4 φλ. τσ . νερό
2 φλ.τσ. κολοκύθα τριμμένη
4 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
1 φλ.τσ ξανθή σταφίδα
1 φλ.τσ καρύδια, χοντροκομμένα
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
2 κ. σ. Κανέλα
1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο
8 φύλλα κρούστας
3/4 κούπας ελαιολαδο


Εκτέλεση συνταγής
Πλύντε καλά το ρύζι και βάλτε το να σιγοβράσει με το νερό αφήστε να κρυώσει . Προσθέστε την κολοκύθα, καλαμπόκι, τη σταφίδα, τα καρύδια, , κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε απαλά.
Απλώστε 4 λαδωμένα φύλλα κρούστας στο ταψί, την γέμιση ,τέλος σκεπάστε με άλλα 4 λαδωμένα φύλλα κρούστας.
Κόψτε ομοιόμορφα το τελείωμα των φύλλων, αλείψτε με λάδι και νερό την επιφάνεια και χαράξτε την πίτα.

Ψήστε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να ξανθίσει το φύλλο









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: